Raskrižje

Promocija novog romana Marijane Perinić privukla brojne osobe iz javnog života

U kavani Johann Franck održana je promocija novog romana autorice Marijane Perinić Raskrižje.

Spisateljica, komičarka, imitatorica, voditeljica i jedna od najsvestranijih Hrvatica Marijana Perinić još jednom je iskazala svoj spisateljski talent. Predstavila je dinamičan roman u kojem obrađuje ozbiljne teme današnjeg vremena kroz svoj prepoznatljiv stil koji odiše britkošću, optimizmom i smislom za humor.

Program promocije romana vodila je Barbara Kolar razgovarajući s autoricom te predstavnikom izdavačke kuće Naklada Fragment i urednikom romana Bartulom Vlahovićem.

image
Program promocije romana vodila je Barbara Kolar.
MARINA RIBAR

Promociji je nazočilo oko stotinjak prijatelja, poznanika, novinara i osoba iz javnog života: glazbenica Franka Batelić, redatelj Robert Knjaz, glumac i komičar Zlatan Zuhrić Zuhra, arhitekt Ante Vrban, voditeljica Antonija Blaće te karikaturist i ilustrator Nik Titanik.

Čitajte i: Frakturine preporuke za ljetno čitanje: Za milenijalce, za ljubitelje krimića, za one željne avanture

Tekst iz romana čitala je glumica Karmen Sunčana Lovrić, a scenu s početka romana su maestralno izveli stand up komičar Peđa Bajović i glumica Lada Bonacci.

image
Na promociji su se pojavila brojna poznata lica.
MARINA RIBAR

„Buridanov magarac možda umre od gladi, ali dilema lijevo ili desno u romanu Marijane Perinić zadovoljit će sve književne apetite i dotaknuti sve emocije. Prokleta mogućnost izbora uvijek postoji. Ljudi, kažu, sami biraju svoj put, a na tom putu nemojte zaobići Raskrižje", rekao je glumac Tarik Filipović.

image
Promocija knjige održana je u kavani Johann Frank.
MARINA RIBAR

„Čitatelj na trenutke stječe dojam kao da gleda romantični film u kojem gotovo svi likovi, bez obzira odakle dolaze i čime se bave, opsjednuto traže ljubav koju pronalaze ili gube, ovisno o tome skrene li glavna protagonistica u taksiju lijevo ili desno. Vaša intuicija ovaj će roman prepoznati kao dobru zabavu koja se na trenutke pretvara u košmar koji vam je odnekud poznat", rekla je književnica Milana Vlaović.

image
Na promociji su prisustvovali i Zlatan Zuhrić Zuhra te Robert Knjaz.
MARINA RIBAR

Kratak sadržaj romana

Glavna je junakinja Kristina, tridesetdevetogodišnja Zagrepčanka, uspješna prevoditeljica koja je često na putu radi poslovnih angažmana. Kad se na početku jednoga takvog putovanja, prilikom vožnje u taksiju, nađe u nedoumici kojim putom skrenuti zbog prometne gužve da bi stigla pravovremeno na let za Pariz, ona mora donijeti naoko nebitnu odluku – skrenuti lijevo ili desno? Lijevo ili desno – pitanje je na koje protagonistica treba promptno odgovoriti, a koje joj, kako se čini, definira daljnju sudbinu.

image
Raskrižje je dinamičan roman u kojem se obrađuju ozbijne teme.
MARINA RIBAR

Što je odlučila, kako se njene odluke odražavaju na život i upravljaju li te odluke životom ili smo samo prepušteni sudbini koja ipak vuče sve konce? Odgovore na ova pitanja kao i na svoja vlastita pitanja koja će se neminovno pojaviti potražite u ovom zanimljivom, dinamičnom i intrigantnom romanu.

image
Glavna junakinja romana je Zagrepčanka Kristina, 39-godišnjakinja.
MARINA RIBAR

Knjiga je dostupna na web shopu.

Linker
29. svibanj 2023 22:19