ŠTIVO ZA UMRIJETI OD SMIJEHA

Stiže Seinfeldova biblija! Knjiga s najboljim forama omiljenog komičara napokon i na hrvatskom

Američki komičar Jerry Seinfeld ukoričio je svoje najbolje priče iz 45 godina karijere u knjizi pod nazivom ‘Je l‘ čemu ovo‘, čiji hrvatski prijevod na 472 stranice u knjižare stiže 8. svibnja.

Od prvog stand up nastupa 1975. do danas postao je jedan od najomiljenijih komičara na planeti, oženio se i podigao troje djece, stekao osobno bogatstvo čija se vrijednost procjenjuje na 950 milijuna dolara... No, ništa se zapravo nije promijenilo, a pitanje koje Jerry Seinfeld postavlja svojoj publici uvijek je bilo i ostalo isto "Je l' čemu ovo?".

image

Jerry Seinfeld u New Yorku 2004.

BEI/SHUTTERSTOCK

Proslavljeni 68-godipnji američki komičar po tome nije nimalo inovativan, jer upravo to pitanje sebi i drugima postavlja svaki komičar kad god poželi nešto probati.

image

Naslovnica hrvatskog prijevoda

ŠKOLSKA KNJIGA

U slučaju potvrdnog odgovora u Seinfeldovom slučaju ta je komična priča sad uključena u opsežnu kompilaciju njegova komičarskog rada. Prva knjiga "jednog od naših najvećih komičnih umova”, kako je Seinfelda prozvao kolumnist The Washington Posta, od 8. svibnja bit će dostupna i u hrvatskom prijevodu Ande Bukvić Pažin, u tvrdo ukoričenom izdanju nakladnika Školske knjige. Sve Seinfeldove najbolje fore stale su na 472 stranice, a cijena knjige je 229 kuna i već se može naručiti u pretprodaji.

image

Seinfeldova glumačka ekipa: Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus, Jason Alexander i Michael Richards

KOBAL/SHUTTERSTOCK

U njoj je sabran kompletan Seinfeldov rad u stand up komediji od njegova prvog nastupa u legendarnom njujorškom noćnom klubu Catch a Rising Star u kojem je publiku zabavljao u jesen 1975. kad je bio 21-godišnji student.

Čitajte i: Noćna mora za fanove Harryja Pottera! Daniel Radcliffe postao zvijezda skandala

Sistematičan i pedantan Jerry Seinfeld je sve svoje materijale sačuvao u svom omiljenom velikom žutom bloku, starih školskih fascikli u obliku harmonike. "Na taj način sam sačuvao sve što sam mislio da vrijedi spasiti u ovih četrdeset pet godina”, izjavio je slavni komičar koji je svjetsku slavu stekao zahvaljujući nagrađivanom popularnom TV serijalu 'Seinfeld' koji se prikazivao od 1989. do 1998. originalno prikazivao na programu američke televizije NBC, a otada se uvijek iznova reprizira na televizijama diljem svijeta.

image

Jerry Seinfeld na svjetskoj premijeri dokumentarnog filma 'The Bronx' u New Yorku 2019.

STARPIX/SHUTTERSTOCK

Zbog toga knjiga 'Je l' čemu ovo' daje najbolji uvid u njegova urnebesna opažanja sebe i drugih, a njezini čitatelji svjedoče evoluciji velikog komičara našeg vremena.

Linker
19. travanj 2024 18:44