Glazbene novosti

U društvu Vlahe Arbulića: Jedna je od najpoznatijih DJ-ica objavila video za svoj prvijenac ‘Trebam te‘

Prvi singl mlade DJ zvijezde Lee Davogić prati atraktivan video spot, koji sudeći po prvim komentarima već glasi za jedan od najprovokativnijih na balkanskoj sceni!

S obzirom na to da je do sada hrvatskoj publici bila poznata kao DJ zvijezda, a njeni pratitelji na društvenim mrežama, kojih samo na Instagramu ima više od 60 000, tek ponekad su je mogli čuti kako svira klavir manje je poznato da je Beograđanka Lea Davogić (32) završila Muzičku akademiju, ali i da dugo nije ni pomišljala snimiti svoju pjesmu.

Ipak, jedan susret s prijateljem, glazbenikom Vlahom Arbulićem inspirirao ju je da uđe u studio u kojemu je nastala pjesma "Trebam te".

image
Jelena Mitić


- Zanimljivo je što ja cijeli život govorim da je moj najveći strah pjevanje i da se nikada neću usuditi pjevati, iako sam završila Akademiju. Međutim, Vlaho mi je poslao demo pjesme i toliko mi se svidjela, da dok sam ju slušala imala sam osjećaj da je stvorena za mene - kaže Lea i ističe da je nakon toga uslijedilo čak mjesec dana njegovih nagovora da otpjeva njezin današnji singl prvijenac.

- I onda sam skupila hrabrosti, otišla u Zagreb, a da nikome nisam ni rekla zašto idem, jer sam se vodila time da ako bude loše nikad nikom neću ni reći da sam probala - kaže jedna od najangažiranijih regionalnih DJ-ica.

Čitajte i: Bliži nam se 68. Pulski filmski festival: Poznati oskarovac, kojemu je svjetsku slavu donio film ‘Ida‘, predsjedat će žirijem



Iza glazbe i produkcije Leinog singla "Trebam te" stoji studio Républika iz Zagreba, odnosno Vlaho Arbulić i Mihovil Šoštarić, a Vlaho o Lei ima samo riječi hvale.



- Divna osoba, prijatelj i profesionalac u svemu što radi. Fantastično je iskoristila pauzu od svirki i, uz malo nagovaranja, snimila svoju prvu pjesmu. Čvrsto vjerujem da će toga biti još, jer se i u ovim vodama odlično snalazi – kaže Vlaho.

Za Leu su, ističe, pripremili odvažan i zreli zvuk kroz koji se konstantno prepliću mističnost i eksplicitnost, baš kao i u njenom karakteru.

image
Mlada DJ zvijezda izdala je svoj singl prvijenac "Trebam te".
Jelena Mitić


Baš takav je i video spot koji prati pjesmu – mističan i eksplicitan, sa senzualnim kadrovima koje dijele Lea i njen producent Vlaho, koji je osim što je glazbenik je i jedan od najpoznatijih hrvatskih modela. Uz sve to, Lein pole dance mnoge je ostavio bez teksta, ali i zaintrigirao sve one koji nisu znali da mlada umjetnica posjeduje i te vještine:

- Uvijek sam imala želju da me netko pozove da mu glumim u spotu u kojem ću moći iskoristiti svoje “Pole Dance” treninge. Nije mi ni na kraj pameti bilo da će na kraju to biti baš za moj spot. Ipak, najteži dio snimanja mi je bila upravo šipka. Nisam znala hoću li imati snage ponoviti toliko puta svaku figuru, hoće li mi se šipka klizati, hoće li imati dovoljno spina, hoću li biti dovoljno razgibana ujutro... Valjda je adrenalin odradio svoje, pa sam imala snage i za neke figure koje ni na treninzima nisam mogla ponoviti više od dva puta, a bol i modrice nisam primjećivala dok nisam došla kući i vidjela kako mi izgledaju noge i koliko su modre – iskrena je Lea.

image
Lea na Instagramu ima preko 66 tisuća pratitelja.
Jelena Mitić


Poznato je da niti jedna važnija regionalna zabava ili festival ne prolaze bez nastupa Lee Davogić, a ona ističe da će joj posebno drago biti da od sada na nastupima vrti i svoj singl "Trebam te".

- Ideja cijelog ovog projekta i nije da bih se ja deklarirala kao pjevačica, već da svoju DJ karijeru podignem na novu razinu. Neovisno o tome kako pjesma prođe sretna sam i ponosna što sam se suočila sa svojim strahom - kaže mlada nada hrvatske estradne scene.

Linker
10. travanj 2024 18:14