BINGE-WATCHING

Vikend na kauču: Psihološki triler s Caseyjem Affleckom u glavnoj ulozi oduševit će vas na prvu

HBO i Netflix, dva najpopularnija streaming servisa, i srpanj otvaraju sa sjajnim ponudama. Donosimo nekoliko prijedloga za nadolazeći vikend.

Bajkonour, Zemlja - Netflix

Ako ste željni dokumentarnih naslova, na Netflixu možete pogledati dokumentarnu priču o Bajkonouru, najstarijoj je i najvećoj svemirskoj luci koja se nalazi u stepskom dijelu Kazahstana, oko 200 kilometara istočno od Aralskog jezera. Izgrađena 1905. godine sa svrhom lansiranja Sputnika, danas je gotovo neprepoznatljiva. Dokumentarac istražuje čudesni kozmodrom Bajkonur, dom starog sovjetskog svemirskog programa, koji povezuje prošlost i sadašnjost. To je postaja s koje je Juraj Gagrin krenuo u svemir, a danas nije jasno u kojem smjeru ide njezin razvoj.

Što radimo s našim tehnološkim pothvatima koji stare? Što znači biti zaleđen u vremenu kako se približavamo 2022. godini? U izvrsno snimljenom dokumentaracu Andree Sorini istražuju se ova pitanja. Film je svoju premijeru imao 2019. godine na Panorama filmskom festivalu, a sad ga se može gledati na Netflixu.

Priče iz karantene - Netflix

Nadamo se kako ovo iskustvo nećemo morati ponoviti, no karantena je zaista svima promijenila život. Situacija koju smo inače mogli gledati u filmovima, postala je dio naše svakodnevice. U pet nastavaka, pet različitih filmskih redatelja iz različitih žanrova nude jedinstvene i neobične poglede na život tijekom pandemije 2020. koja će nas zasigurno potaknuti na razmišljanje.

Svaki tvoj dah - HBO GO

Ljubitelji psiholoških trilera uživat će u ovoj poslastici koja je stigla na HBO GO. „Svaki tvoj dah“ uzbudljiv je psihološki triler o psihijatru kojeg tumači Casey Affleck, čija je karijera dovedena u opasnost kad si njegova pacijentica oduzme život. Kada u svoj dom pozove preživjelog pacijentičina brata, kojeg igra Sam Claflin, kako bi ga upoznao sa svojom suprugom Michelle Monaghan i kćeri, njegov se obiteljski život iznenada raspadne. Spoiler alert: Preporučujemo vam da ne gledate trailer filma jer otkriva gotovu cijelu radnju.

Čitajte i: Serije i filmovi za vikend u zatvorenom i klimatiziranom: Donosimo novitete koje ćete gledati u dahu

Čitajte i: Pred produženi vikend donosimo naš izbor! Pronašli smo pet odličnih serija i filmova koje možete pogledati

Generacija plus - HBO GO

Ako ste ljubitelji serije "Elite", vjerujemo da će vam se svidjeti i novi naslov na HBO-u Generacija +. Radi se o mračnoj, no šaljivoj seriji koja prati raznoliku skupinu srednjoškolaca čije istraživanje suvremene seksualnosti preispituje vjerovanja o životu, ljubavi i prirodi obitelji, duboko ukorijenjena u njihovoj konzervativnoj zajednici. Premijerno je prikazana u ožujku ove godine na HBO-u Max, a sad dolazi na HBO GO. Možda zanimljivije od serije je činjenica da su kreatori tata i kći, odnosno Zelda (19) i Daniel Barnz. Zelda je pisala scenarij, a Daniel je s još nekoliko ljudi producent i redatelj.

"U početku je tekst koji sam napisala bio namijenjen za knjigu, s namjerom da se kasnije razvije u nešto veće. Sa 16 godina, koliko mi je sada, nisam mogla niti zamisliti da bih mogla napraviti televizijsku seriju. Samo sam željela prikazati sebe i svoje prijatelje i kroz što sve prolazimo kao srednjoškolci u konzervativnoj sredini", rekla je Zelda.

Linker
12. travanj 2024 19:36