nemate ideje što gledati?

Za savršenu rujansku večer: Tri popularne serije koje se gledaju u jednom dahu

Donosimo vam odgovor na vječno pitanje - Koju seriju pogledati? Pronađite inspiraciju u jednoj od tri koje su trenutno visoko na listi trendova.

Promjenjivo, tmurno i hladno jesensko vrijeme često nam promijeni planove pa većinu dana provodimo u udobnosti vlastitog doma. Sezona čajeva, pulovera i dekica već je na vratima, a dodatnu čar svakom jesenskom danu može dati samo dobar film ili serija.

Izdvojili smo tri popularne serije koje možete pogledati u jednom dahu, a svaka traži svoju publiku.

Za potpuno opuštanje

Svim ljubiteljima melodramatičnih serija definitivno preporučujemo Firefly Lane, seriju koja je nastala ove godine s Katherine Heigl i Sarah Chalke u glavnim ulogama.

Serija koja je nastala po istoimenom romanu Kristin Hannah vodi nas kroz tridesetak godina dugo prijateljstvo Tully Hart i Kate Mularkey, dvije karakterno različite žene koje paralelno upoznajemo 70-ih godina u ulici Firefly Lane u koju se kao tinejdžerka Tully tek useljava.

Njihove gradnje karijera i ljubavne veze u kojima su se u međuvremenu našle, oblikovale su ih u osobe kakve su u 2003. godini u kojoj je smještena radnja serije.

Dok je Tully ambiciozna, inteligentna, oštra, ali i emocionalno oštećena, Kate je mirna i staložena, ali i potpuno nesposobna izraziti svoje mišljenje. Tully je karijera odvela u televizijske vode pa tako postaje poznata TV voditeljica, dok je Kate majka kojoj je obitelj na prvom mjestu.

Čitajte i: ‘Clickbait‘ - Mini serija koju ćete pogledati u jednom dahu! ‘Ninge-watching‘ ovdje maksimalno dolazi do izražaja

Čitava radnja zapravo se vrti oko njihovog prijateljstva i uspona i padova, ali i oko niza likova koji su upleteni u njihovu zajedničku priču. Zahvaljujući potpunoj "plitkosti" radnje, ova je serija idealna za razbibrigu i opuštanje, zbog čega ju možete i pogledati u jednom dahu.

Za ljubitelje horora

Nakon serije "The Haunting of Hill House", nedavno je izašao "The Haunting of Bly Manor" s istim glumcima u potpuno drugačijim ulogama, a za inspiraciju seriji je djelomično poslužila knjiga "The Turn of the Screw."

Ljubitelji horor žanra već su upoznati s remek djelima redatelja Mikea Flanangana koji u savršenoj dozi zainteresira gledatelja i ledi mu krv u žilama. Radnja serije The Haunting of Bly Manor odvija se u malom mjestu, na tipičnom gotičkom imanju iz popularnih horora, gdje ovoga puta živi dvoje djece - Flora i Miles kojima su roditelji preminuli. O djeci brine pomoćnica Hannah, a u kući je svakodnevno i kuhar Owen te vrtlarka Jamie.

Fokus je na njihovoj učiteljici Danielle, Amerikanki koja nakon niza tragičnih događaja u vlastitoj obitelji stiže u London, a nakon što dobije posao kod strica Flore i Milesa, odlazi u Bly u potpunosti nespremna na jezive događaje koji se odvijaju na imanju.

Priča paralelno prati nekoliko života, a otkriva se i koji je povod samoubojstva prijašnje učiteljice.

Čitajte i: Urnebes u zabitom mjestašcu: Filip Jurčić i Mirna Medaković u glavnim ulogama nove humoristične serije

Klasične jeze definitivno ne nedostaje, a radnja je sve samo ne monotona pa 50-ak minuta, koliko traje jedna epizoda, prođe u tren oka i odmah mami na sljedeću epizodu.

Na putu do senzacije

Serija Nine perfect strangers adaptacija je hvaljenog romana australske autorice Liane Moriarty koja je na savršenom putu da postane senzacija kao i Male laži (Big Little Lies). Riječ je o mini seriji od osam epizoda čija se radnja fokusira na Mashu koja vodi botique wellness resort, a koju utjelovljuje holivudska zvijezda Nicole Kidman.

Masha, naizgled spokojna ravnateljica tajanstvenog wellness centra naziva Tranquillum pruža mirno utočište devet umornih gostiju. Stvari, međutim, polako počinju izmicati kontroli, a gosti ubrzo otkrivaju kako njihov bijeg od stresa ima svoju cijenu.

U ovoj mini-seriji, osim Kidman, pojavljuju se i brojna druga poznata imena poput Melisse McCarthy, Lukea Evansa, Regine Hall, Tiffany Boone, Samare Weaving, Bobbyja Cannavalea i Michaela Shannona - glumačka postava kao dodatan razlog zašto biste trebali dati šansu ovoj seriji.

Prva sezona serije donosi osam epizoda, a može se pogledati na platformi Hulu.

Linker
20. travanj 2024 03:02