POVRATAK ZVIJEZDE

Zagrebom će se nakon tri godine opet oriti ‘Lane moje‘, ‘Lejla‘, ‘Milimetar‘ i drugi hitovi Željka Joksimovića

Beogradski hitmejker jedva čeka koncert u Areni 18. travnja za koji su ulaznice upravo puštene u prodaju.

- Presretan sam što se nakon tri duge, preduge godine stanke vraćam u Zagreb. Svaki koncert za mene je veliki izazov, a pogotovo u Zagrebu gdje je publika probirljiva i zahtjevna, naviknuta na najviše profesionalne standarde. Na meni i mom timu je da opravdamo očekivanja odličnim nastupom i energijom, te da se svi skupa odlično zabavimo i provedemo - kaže Željko Joksimović, koji je ovog ljeta održao nezaboravan dvosatni koncert na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Popularni pjevač u Zagreb stiže u predvečerje svog pedesetog rođendana, koji će proslaviti 20. travnja, pa će mu kolektivna čestitka publike u ne sumnjamo punoj Areni biti najljepši - dar.

image

Posljednji koncert Željka Joksimovića u zagrebačkoj Areni bio je povodom Valentinova 2019. godine.

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Glazbenu karijeru započeo je kao prva harmonika Europe, pobjedom na međunarodnom natjecanju u Parizu 1984., a vrata estradne scene otvorila mu je pobjedana budvanskom festivalu 'Pjesma Mediterana' 1998. Najveći uspjeh i međunarodni uzlet donijela mu je autorska pjesma 'Lane moje' s kojom je na Eurosongu 2004. osvojio drugo mjesto iza ukrajinske pjevačice Ruslane, a ostalo je - legenda. Iza njega je brak sa suprugom Vesnom s kojom ima odraslu kćer Minu - za koju mnogi kažu da je naslijedila majčinu ljepotu i očev glazbeni talent, a u drugom braku s devet godina mlađom televizijskom voditeljicom Jovanom ima sina Kostu, te blizanke Anu i Srnu koje jednostavno - obožava.

Čitajte i: Željko Joksimović: 'Uz blizanke Anu i Srnu i sina Kostu proživljavam novu mladost'

- Supruga je moje božanstvo, a djeca su nam eliksir energije i sreće - tako je u brojnim intervjuima Joksimović opisivao svoju obitelj i dodao da ga ljubav kojom je okružen kod kuće - pomlađuje. Sedmogodišnji sinčić Kosta kojeg roditelji zovu Kole i Kostaki je školarac, dok su blizanke Ana i Srna - razigrane četverogodišnjakinje.

A u eksluzivnom intervjuu za Gloriju preklani pjevač je opisao kakvi ga osjećaji obuzimaju kad izlazi na pozornicu, a dvadeset tisuća ljudi u publici vrišti od sreće i uzbuđenja.

- To je najveći adrenalin i vjerojatno najljepša nagrada u mom poslu. No, jedno od najvećih zadovoljstava mi je i rad s vrhunskim glazbenicima u bendu koji me prati već godinama. Svatko od njih je jaka individua, ali fantastično funkcioniramo i kao tim.

Linker
19. travanj 2024 13:26