Perivolas

 PRESS
LUKSUZNI ODMOR

Čisti luksuz na grčkoj i turskoj obali: Plavi safiri Egejskog mora

Predstavljamo najatraktivnije i najskuplje hotele i resorte na grčkoj i turskoj obali - tako savršeno opremljene da gostima ne fali ni ‘ptičjeg mlijeka‘.

Predstavljamo najatraktivnije i najskuplje hotele i resorte na grčkoj i turskoj obali - tako savršeno opremljene da gostima ne fali ni ‘ptičjeg mlijeka‘.

BELVEDERE - MIKONOS

image

U središtu hotela je bazen s Pool Clubom i barom, idealnim za opuštanje i druženje uz martini koji je posebno za Belvedere osmislio Dale DeGroff, američki barmen poznat i kao ‘kralj cocktaila‘

PRESS

Iako je Mikonos, ne samo u Grčkoj, nego i u svijetu na glasu kao otok sa sjajnim mjestima za uzbudljive noćne provode, on je i oaza mira i luksuza. Jedna od njih je i boutique hotel Belvedere, koji se može pohvaliti i s prvim Matsuhisa restoranom pod vedrim nebom. Belvedere je hotel sa pet zvjezdica u gradu Mikonosu, poznatom i po imenu Chora - što na grčkom znači grad (tako se u pravila često nazivaju najveća otočka mjesta) - a smještaj se ne nudi samo u sobama, nego i u apartmanima te izdvojenim vilama. Neke od njih izgrađene su na brežuljku iznad središnjeg dijela hotela, a dio je dvjesto metara dalje - na samoj obali Egejskog mora. Što god izabrali iz te ponude, već pri dolasku osjetit ćete opojni miris bugenvilija iz hotelskih vrtova. Vanjskim izgledom i unutarnjim uređenjem, Belvedere pak osvaja spojem tradicionalne otočke arhitekture i elegantnog minimalizma te se sjajno uklapa u urbani okoliš, a opet izdvaja od njega bijelom zidanom ogradom i bujnim raslinjem.

image

Belvedere

PRESS

Osim luksuznog smještaja i spektakularnog pogleda na grad i morsko plavetnilo, hotel gostima nudi i opuštajući wellness Six Senses Spa, dobro opremljeni fitness studio, dućan visoke mode te Venyx, prodajni atelier dizajnerice nakita Eugenie Niarchos, inače unuke grčkog milijardera Stavrosa Niarchosa. U središtu hotela je pak smaragdni bazen s Pool Clubom i barom, idealnim za opuštanje i druženje uz martini koji je posebno za Belvedere osmislio Dale DeGroff, američki barmen poznat i kao "kralj cocktaila". Jedinstvenim pićima ponose se i u drugom hotelskom baru - Sunken Watermelon. On je, kao i izdvojene vile, izgrađen prema projektu čuvene Domne Ioannidis, arhitektice iz studija Conceptboarding, koja je od 2007. zadužena za nova rješenja i obnovu Belvederea. A od svih svojih arhitektonskih intervencija, najponosnija je na Waterfront Villu od 1260 četvornih metara, izgrađenu na samoj obali te od ostalih građevina diskretno skrivena nasadima bugenvilije. Gosti vile na terasi imaju drveno sunčalište s bazenom i jacuzzijem, zaštićenim od pogleda bijelom građenom ogradom, tipičnom za Mikonos. Nešto je manja, ali isto tako luksuzna i vila Next Door, od 344 kvadrata, iz koje se pruža fantastičan pogled na starinske vjetrenjače, podignute u 16. stoljeću, kad su Mikonosom vladali venecijanski duždevi. U obje "morske" vile gosti mogu uživati u potpunoj privatnost dok im do ostalih sadržaja treba samo nekoliko minuta hoda - primjerice do hotelskog restorana. Svjetski priznati Nobu Mitsuhisa, japanski chef najpoznatiji po fuziji tradicionalnih kulinarskih kultura svoje domovine i gastronomije Perua, s kojom zbog brojne japanske zajednice ima puno dodirnih točaka, otvorio ga je prije dvadeset godina, nakon što se već proslavio svojim restoranima u New Yorku, Los Angelesu, St. Moritzu, Aspenu... Restoran ima i bar Omakase, što na japanskom znači "po tvom izboru", i predstavlja koncept u kojem chef odabire i priprema jela temeljena na dnevnom dostupnim namirnicama. A kako je kuhinja potpuno otvorena pogledu, gosti imaju priliku vidjeti cijeli proces i komunicirati sa chefom te tako doživjeti jedinstveno gastronomsko iskustvo. A da bi ono bilo još bogatije, ove će sezone u Belvederu, osim samog Matsuhise jela pripremati i najpoznatiji chefovi iz njegovih drugih restorana: Sabu Hoshino, Hideki Endo, Tony Vratsanos i Mark Edwards, znana imena u svijetu visoke gastronomije.

image

Belvedere

PRESS

Ugodnoj atmosferi pridonosi i Arman Naféei, poznat i kao virtuoz zvuka, glazbeni direktor u najpoznatijim svjetskim hotelima kao što su Chateau Marmont i Sunset Beach te u dućanima modnih brendova Chanel, Prada, Moncler i Giorgio Armani. A u duhu devize da je samo ono najbolje dovoljno dobro za njihove goste, u Belvedereu su za izradu posteljine zadužili Quagliotti, talijansku obiteljsku tvrtku koja već gotovo jedno stoljeće proizvodi vrhunski tekstil.

image

Belvedere

PRESS

U blizini hotela, u kojem se cijene noćenja kreću od oko 600 eura na više, ima i nekoliko prekrasnih pješčanih plaža: najbliža je Megali Ammo, do koje treba samo nekoliko minuta hoda, a nije daleko ni Korfos. U samom gradu se pak može prošetati do Male Venecije, četvrti s brojnim kafićima i restoranima u kućama izgrađenima na samoj obali, popeti do brežuljka s nadaleko poznatim vjetrenjačama, vizualnom simbolu Mikonosa, izgubiti se u uličicama stare luke ili se pak uputiti brodicom do obližnjeg Delos. Riječ je o otoku na kojem je prema legendi rođen Apolon, a danas je to jedno od najdojmljivijih grčkih arheoloških nalazišta, s odlično sačuvanim hramovima iz doba kad je bio veliko religijsko i kulturno središte.

ELOUNDA PENINSULA ALL SUITE HOTEL - KRETA

image

Elounda Peninsula All Suite Hotel

PRESS

U ovom dijelu Mediterana, koji oplakuje Egejsko i Kretsko more, probirljivi putnici pronaći će još ekskluzivnih odredišta. Jedno od njih je hotel Elounda Peninsula All Suite, na sjeveroistočnoj obali grčkog otoka Krete. S pogledom na zaljev Mirabello i Elounda, ovaj hotel s pet zvjezdica na krovu ima bar Admiral, gdje se osjećate kao na kapetanskom mostu, restoran Calypso otvoren u suradnji sa slavnim francuskim chefom Jacquesom Le Divellecom, impresivni vinski podrum sa zavidnom zbirkom probranih vina... Tu je i Six Senses Spa te turski hamam, a gostima su na raspolaganju i dvorana za privatne projekcije filmova, opremljena najmodernijom tehnologijom, teniski i golf teren, fitness centar... Cijena noćenja je u sezoni oko 700 eura.

image

Elounda Peninsula All Suite Hotel

PRESS

MANDARIN ORIENTAL - BODRUM

image

Mandarin Oriental

PRESS

Ovaj hotel u turskom gradiću na istočnoj obali Egejskog mora, prostire se na gotovo 15 hektara, ima 11 restorana i barova, a među njima su Atelier Di Carne poznatog talijanskog chefa Darija Cecchinija, sushi restoran Kurochan by IOKI, Sofra s modernom verzijom tradicionalnih turskih jela te Hakkasan s kineskom kantonskom kuhinjom. Tu su i četiri bazena s morskom vodom, dvije privatne plaže, spa i fitness centar...

image

Mandarin Oriental

PRESS

U njegovom zaleđu uzdižu se brežuljci s maslinicima, a ispred njega pogled se pruža prema rajskom zaljevu - tako se, naime i zove, na engleskom Paradise Bay. Svojim gostima nudi i letenje zmajem u obližnjoj Akyaki, teniske terene, čak i privatnu večeru među ruševinama dvorca Bodrum. Osim 84 sobe, hotel ima i 12 vila te 34 zasebna apartmana, od kojih svi imaju vlastite terase, a neki i bazene. Naravno, sav taj luksuz dolazi s visokom cijenom noćenja, koja u sezoni iznosi oko 1000 eura.

PERIVOLAS - OIA, SANTORINI

image

Perivolas

PRESS

Jedan od najluksuznijih grčkih hotela, u kojem noćenje stoji i više od pet tisuća eura, nalazi se na rubu strme litice iznad mora, pokraj mjesta Oia na mondenom Santoriniju. Sastoji se od niza nekadašnjih privatnih kuća urezanih u stijene, kasnije obnovljenih, nadograđenih i pretvorenoj u boutique hotel, od kojih većina ima infinity bazen i terasu sa spektakularnim pogledom na kalderu. Do slikovitog gradića Oia treba samo nekoliko minuta hoda, a žele li gosti istražiti okolicu, u hotelu će im organizirati posjet drugim mjestima na Santoriniju - plažama Koloumbos i Baxedes - te izlet do obližnjeg otoka Ios gdje je prema legendi pokopan Homer.

image

Perivolas

PRESS

SIX SENSES - AKBÜK

image

Six Senses Akbük

PRESS

Smješten pokraj mjestašca Akbük, 80 kilometara udaljenog od turističkog središta Bodrum na turkoj Tirkiznoj rivijeri, wellness hotel Six Senses, s cijenama od 800 do šest tisuća eura za jedno noćenje, među najluksuznijim je odredištima na turskom dijelu egejske obale. Čak je 38 soba i dvorana rezervirano za različite spa tretmane i wellness programe, a među njima su finska sauna, iglu, vodeni spa, tretman kristalima, vodena watsu masaža... Od drugih sadržaja nude se joga, pilates, pješačenje, ture helikopterom, pa čak i privatna jahta.

image

Six Senses Akbük

PRESS
Linker
27. travanj 2024 06:19