Božić na Jadranu

Dubrovački zimski festival: Blagdanska čarolija u gradu kolendara za nezaboravan advent i blagdane

Jedan od najljepših gradova na Mediteranu i u zimsko vrijeme ima što za ponuditi svojim gostima: uz tradicionalne specijalitete, božićnu glazbu i raskošno ukrašenu staru jezgru provedite nezaboravne dane u Dubrovniku.

Želite li provesti adventske dane u romantičnoj atmosferi ili s obitelji - Dubrovnik je uvijek odličan izbor. UNESCO-ov grad očarat će vas elegantnim ugođajem blagdanskih dekoracija koje ističu njegovu bezvremensku ljepotu tisućama svjećica, mirisnim priklama (fritulama), pjesmom kolendara... Dubrovački zimski festival u razdoblju od 27. studenog do 6. siječnja Dubrovčanima i njihovim posjetiteljima ponudit će raznovrsne kulturne i zabavne programe za sve uzraste, koji se održavaju na području od Lazareta i stare gradske jezgre do Lapada.

Fotografirajte se za uspomenu na Luži s prekrasnim pogledom na najljepšu ulicu svijeta - Stradun, zavirite u urešeni atrij Kneževog dvora i snimite “selfie” ili otkrijte samo svoje lokacije za najljepše fotografije vas i vaših najmilijih koje će vas cijelog života podsjećati na čaroliju blagdana u Dubrovniku.

image

Advent u Dubrovniku

TZ DUBROVNIK

Susrest ćete “Pop-up Kolenda bus” i zapjevati tradicionalni dubrovački blagdanski napjev, kušati specijalitete od bakalara u dubrovačkim restoranima ili tipične blagdanske slastice i druge gastronomske delicije na kućicama koje su tijekom godina postale nezaobilazne.

Napravite đir s djecom blagdanskim vlakićem u Lapadu i posjetite Stanicu Sjeverni pol u Lazaretima, gdje će se najmlađi zabavljati uz kreativne radionice i Djeda Božićnjaka. Najdraža maskota festivala Medo i vilenjaci širit će dobro raspoloženje Stradunom i gradskim ulicama.

Mnoštvo programa

Dubrovnik će kroz četrdesetak dana ponuditi gotovo stotinu različitih programa - glazbenih nastupa na otvorenom, koncerata, radionica... Poslastica je Dubrovački božićni koncert 19. prosinca sa sjajnim hrvatskim izvođačima i šarmantnim božićnim skladbama, doček Nove godine koji je na Stradunu uvijek posebno atraktivan, kao i Novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i zvuci valcera za dobar početak Nove godine. Želite li doživjeti baletnu bajku, posjetite barokno Kazalište Marina Držića i pogledajte “Orašara” nastalog u koprodukciji s Umjetničkom školom Luke Sorkočevića i u dramaturškoj verziji Lade Kaštelan.

Četiri adventske svijeće pale se na vijencu postavljenom ispred Katedrale i Kneževog dvora. Nada, mir, veselje i ljubav obuzet će i vas budete li dio blagdanske čarolije grada kolendara. Dubrovnik vas poziva na Dubrovački zimski festival!

Linker
15. travanj 2024 04:19