PRESS
PRIRODA, ZDRAVLJE I UŽIVANJE

Imamo prijedlog za savršeni vikend u Sloveniji

Slovenija je top destinacija za cjelogodišnje uživanje u prirodnim lječilištima i termama, a posebno u zimskim mjesecima.

Slovenija je top destinacija za cjelogodišnje uživanje u prirodnim lječilištima i termama, a posebno u zimskim mjesecima.

Slovenija je zelena boutique destinacija za one koji cijene prirodu i zdravlje, lokalnu kulturu i originalne doživljaje, a među njenim najdragocjenijim posebnostima čak je 87 izvora zdravih voda! Povijest njihovih blagodati seže u doba Rimljana i Kelta, preko srednjovjekovnih alkemičara i doba procvata europskih dvorova, a danas su to suvremeni centri s bazenskim kompleksima i vrhunskom ponudom. U četiri regije postoji 12 prirodnih lječilišta i termi, s više od 47 tisuća četvornih metara unutarnjih i vanjskih vodenih površina, objedinjenih u Zajednicu slovenskih prirodnih lječilišta. Termalni izvori žubore u točki gdje se dodiruju Alpe i Mediteran, Panonska nizina i Kras pa je Slovenija jedina europska država koja objedinjuje tako raznolike regije. Terme se nalaze među vinorodnim padinama, u zagrljaju zelenih šuma, uz čiste rijeke, u sredogorju, uz more.

image

Među popularnim odredištima su i Terme 3000

PRESS

ODMOR MEĐU ZDRAVIM VODAMA SLOVENIJE

PRIRODNA LJEKOVITOST Termalno-mineralne vode, mineralne pitke vode, mineralni peloidi, treset, talasoterapija s morskom vodom, slanicom i ljekovitim blatom iz solana te blagotvorna klima s aerosolima dokazano djeluju na zdravlje.

STOLJEĆA TRADICIJE Izvori termalno-mineralnih voda u Sloveniji poznati su još od početka naše ere. Najstarije aktivno lječilište u Sloveniji prvi se put spominje davne 1403., a riječ je o vodi iz Dobrne u čije se blagodati uvjerila i glumačka diva Sophia Loren.

ZA SVA GODIŠNJA DOBA Termalni odmor možete si priuštiti 365 dana u godini! Prirodna lječilišta, terme i drugi termalni centri izvrsno su polazište za istraživanje raznolikosti i aktivnosti u zelenoj prirodi, jer je Slovenija snažno orijentirana na održivost.

ZA SVE GENERACIJE Programi su prilagođeni pojedincima, parovima i obiteljima. Dođite u Terme Čatež, Terme Olimia, Thermanu Laško, Terme 3000 - Moravske Toplice, Terme Dobrna, Dolenjske Toplice, Zdravilišče Radenci, Terme Ptuj, Terme Zreče, Šmarješke Toplice, Talaso Strunjan i Terme Portorož.

RAZNOLIK SMJEŠTAJ Ovisno o željama, dostupni su različiti oblici smještaja - od luksuznih hotela s pet zvjezdica do ugodnih manjih hotela, apartmanskih naselja, vila, kampova i glampinga.

image

Sauna u Termama Olimia

PRESS

WELLNESS I DOBRO RASPOLOŽENJE

OSOBNI PUTEVI POVRATKA SEBI Drevni rituali i promišljene masažne tehnike iz dalekih zemalja, različite saune, obredno vrtloženje zraka, zvuci tibetanskih zdjela, dodiri biljnih jastučića i raznovrsni lokalni sastojci kao što su med, bobice grožđa, pivo ili livadno cvijeće popločavaju put o svijesti o samome sebi.

PRIČE WELLNESS CENTARA Izvrsno uređeni wellness centri iznenađuju lokalnim pričama koje obogaćuju suvremeno uređene ambijente. U mnogima od njih su u njege, rituale i druge tretmane dodani blagotvorni lokalni sastojci, a istovremeno možete odabrati tradicionalne metode iz cijelog svijeta - od turskih hamama do orijentalnih masaža i cjelovitog ajurvedskog tretmana. Programi za selfness pomoći će vam da u središte života postavite vlastito tjelesno i duševno zdravlje.

VITALNO TIJELO, OPUŠTEN DUH Na lokacijama sa snagom prirodnih ljekovitih čimbenika opustit ćete se i smiriti. Priuštit ćete si aktivnosti u termalnoj vodi i na otvorenom, različite saune i masaže, njegujuće, opuštajuće i terapeutske programe, njegu i druge usluge za ljepotu i dobro raspoloženje. Kad pronađete put do sebe, lakše ćete se pobrinuti za sebe i u svakodnevnom životnom ritmu.

image

Zimske masaže za njegu i opuštanje

PRESS

DOĐITE OBNOVITI ENERGIJU Energetske jutarnje vježbe, vježbe disanja, bosonogo hodanje, kupke u šumi, različiti kućni rituali i brojna druga iskustva napunit će vas pozitivnom energijom. Programi detoksikacije postom, imunološke ravnoteže, mršavljenja te zdrav način prehrane sa svježim sastojcima i ponudom lokalnih jela očistit će vaše tijelo i nahraniti dušu.

MEDENO OPUŠTANJE U TERMAMA U zemlji pčela i pčelara u mnogim termama možete odabrati tretmane opuštanja s medom: medene obloge i masaže, medene kupke ili saunu s medom.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Glorije i Slovenske turističke zajednice

Linker
26. travanj 2024 22:00