MALE TAJNE VELIKIH PUTNIKA

Kako se spakirati za put - sve trikove otkriva nam naša najpoznatija travel influencerica

Supruga Kristijana Iličića, velika je putoholičarka i često živi život ‘u koferu‘. Praktično pakiranje joj nikako nije strani pojam, a u razgovoru za Gloriju otkrila je i male trikove koji joj znatno olakšavaju spremanje i uštede vrijeme.

Ljubiteljica avanturističkog života Andrea Trgovčević velika je inspiracija svim obožavateljima putovanja, a na društvenim mrežama često dijeli svoje foto izvještaje s najuzbudljivijih destinacija svijeta. Za nju putovanja su stil života, a broj pečata gotovo da jedva stane u njezinu putovnicu.

Tridesetogodišnja Zagrepčanka na putu provede većinu godine, posjetila je pola zemaljske kugle, a sve snima i dijeli sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama. Ova hrvatska travel blogerica na živopisnom Instagram profilu često pratiteljima izmami osmijeh na licu simpatičnim objavama sa suprugom Kristijanom, koji je nedavno pokrenuo vlastitu turističku agenciju.

Vlasnica sportskog brenda Twenty-Twenty ne smatra se tipičnom avanturisticom iako je posjetila dobar dio našeg planeta, a za portal Gloria.hr odlučila je otkriti kako izgleda njezino pakiranje za dvotjedno putovanje.

‘‘Moram priznati da sam s godinama mijenjala način pakiranja i da se prije nekoliko godina nisam pakirala na način na koji se danas pakiram. Apsolutno ne nosim nepotrebne stvari kao nekada, već planirano smišljam kombinacije od glave do pete, čak i po danima. Prije sam previše vremena trošila na suvišna razmišljanja što bih mogla nositi sa sobom na put, a što ne pa bih dolazila u situaciju da ponesem višak odjeće koju na kraju ne bih nosila‘‘, priča Andrea te priznaje da dodatni prostor u kofer možete dobiti jednostavnim trikom.

"Rekla bih da čak ne pakiram stvari kao većina ljudi, moja tajna praktičnog pakiranja je vjerovali ili ne - u rolanju odjeće"

‘‘Još jedan trik kojim si svakako osiguram još dodatnog mjesta u koferu su svakako malena kozmetička pakiranja, počevši od tekućina poput šampona, krema, losiona, parfema i drugih toaletnih potrepština. Velike mililitraže su zaista nepotrebne i zauzimaju previše dragocjenog prostora koji možete iskoristiti za potrebnije stvarčice‘‘, kaže influencerica.

Na naš upit o sadržaju njezinog kofera, Andrea je otkrila da ne smatra sebe tipičnom putoholičarkom i da je poprilično sportski tip djevojke.

‘‘Sportska odjeća čini većinu moje garderobe pa tako izgleda i moj kofer. Iako vješto kombiniram polu casual i sportske kombinacije, uvijek volim prije puta pripremiti kombinacije ‘‘za svaki slučaj‘‘. Naučila sam ogromnu lekciju s putovanjima, da nikad ne spremam odjeću isključivo ovisno o temperaturi tog podneblja jer nikad ne znate hoćete li završiti u hladnom autobusu s maksimalno upaljenom klimom iako je vani vruće‘‘, priznaje putoholičarka.

"Možda biste se iznenadili, ali moj kofer definitivno nije kofer fancy sadržaja, budući da su naša putovanja ponekad nepredvidiva jednako kao i destinacije koje obilazimo"

‘‘Za putovanje u trajanju od 2 tjedna apsolutno biram veći kofer od 23 kilograma, ipak sam žena pa mi morate oprostiti‘‘, dodaje Andrea u šaljivom tonu, a otkrila na je i što smatra apsolutno nepotrebnim.

"Štikle nikako nisu moj must have komad, i gotovo ih nikako ne nosim na put"

Od neuobičajenih putovanja influencerica izdvaja plovljenje kruzerom te priznaje da joj je takav stil putovanja ipak izazov u spremanju, iako već godinama putuje.

‘‘Moram priznati da sam tada nosila netipične kombinacije budući da opis putovanja na kruzeru sadrži različite tematske večeri. Prilikom boravka u Miamiju sam nosila neke krpice koje inače ne nosim, jer je tamo poprilično drugačiji životni stil jednako kao i zagarantirana zabava‘‘.

Za kraj nam je otkrila još jedan koristan savjet koji bi svakako mogao poslužiti putnicima, posebno ženama koje ne vole biti iznenađene na drugom kraju svijeta.

‘‘Uvijek provjeravam vremensku prognozu prije samog putovanja, neovisno na koju destinaciju putujemo. Volim ‘škicnuti‘ i fotografije na Instagramu kako bih znala koja su mjesta atraktivna, što je preporučljivo posjetiti i slično. Samim time se osjećam puno spremnijom‘‘, zaključuje simpatična travel blogerica.

Linker
19. travanj 2024 00:21