do 7. siječnja 2023.

‘Najljepši otočni advent‘ ispunjen je božićnim druženjima, živim jaslicama, sajmovima...

‘Najljepši otočni advent‘, koji se organizira u gradu Rabu, ove je godine posebno veličanstven: najveći je, najblještaviji i prepun događanja za sve generacije - od sajmova, radionica i predstava za djecu do gastronomskih užitaka, sportskih aktivnosti i nastupa glazbenih zvijezda.

Ove se godine Advent u gradu Rabu, poznatiji kao "Najljepši otočni advent", održava od 26. studenog 2022. do 7. siječnja 2023. A posjetitelji, nakon dvije pandemijske godine, ponovno mogu uživati u adventskom ugođaju koji se, osim uz gradske trgove sv. Kristofora i trga Municipium Arba, sada proteže od poslovnog centra Mali Palit, preko parka Boškopini i povijesne jezgre, do parka Dorke.

Još se ljetos dalo naslutiti da je Rab s projektima započeo u pretpandemijskim uvjetima. Održana su, naime, sva velika događanja poput Rabske fjere, Rab film festivala, Rab Jazz Festa te mnogih drugih. Kao i kod Rabske fjere, i "Najljepši otočni advent" uključuje čitav niz lokalnih udruga, društava i klubova te suradnju triju rapskih institucija: grada Raba, Pučkog otvorenog učilišta i Turističke zajednice grada Raba.

image

Posjetitelje očekuje raskošni novogodišnji vatromet

TZ GRADA RABA

Ovogodišnji "Najljepši otočni advent" je ispunjen božićnim druženjima, paljenjem adventskih svijeća, živim jaslicama, sajmovima, radionicama i predstavama za djecu, a ima i zabavnih sportskih aktivnosti. Adventski gastro show i Božićna konjička priredba su noviteti Adventa, a i novogodišnji vlakić prometuje na ruti od Sportske dvorane Rab do Nove rive. Nezaobilazno klizalište će sigurno razveseliti sve one koji vole zimske radosti i ne mare za hladnoću.

Službeni početak Adventa u Rabu bio je obilježen paljenjem lampica na velikom božićnom drvcu i cjelokupne blagdanske rasvjete te koncertom klape Cambi na Trgu Municipium Arba 26. studenog, kada je vrata otvorilo i klizalište u Varošu. Rabljane će kroz Advent zabavljati razni izvođači: 16. prosinca Belfast Food, 24. prosinca u jutarnjim satima klapa Tramuntana, 27. prosinca Željko Bebek, 29. prosinca Ivica Sikirić - Ićo, a za grandiozan ulazak u 2023. Rab će ugostiti pravu zabavljačku zvijezdu - Maju Šuput!

image

Advent u gradu Rabu ispunjen je sajmovima i radionicama

TZ GRADA RABA

U gradu Rabu naglasak nije isključivo na zabavi te će se i ovog Adventa održati čitav niz zanimljivih događanja, poput otvorenja Virtualnog muzeja ribarstva, pomorstva i brodograditeljstva grada Raba. Održat će se i 5. Novogodišnja pivska utrka (u jutarnjim satima će biti bezalkoholna verzija za najmlađe!) te 18. prosinca Božićno-novogodišnja biciklijada.

Razdoblje "Najljepšeg otočnog adventa" je čaroban dio rapske turističke sezone pa Rabljanke i Rabljani pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže - i dožive jedinstvenu otočnu zimsku atmosferu.

Linker
20. travanj 2024 02:26