sigurna za boravak

Naš otok našao se na Forbesovoj listi najsigurnijih! Korčulu opisuju kao mali Dubrovnik koji vrijedi posjetiti

Ugledni Forbes objavio je popis dvanaest europskih otoka koji su sigurni za putovanje i boravak. Obzirom na pandemiju, ove lokacije najsigurnije su za turiste koji jedva čekaju putovati.

Ugledni Forbes objavio je listu 12 europskih otoka koji su sigurni za putovanje, a među njima se našao i jedan hrvatski. U prestižnom društvu našla se Korčula, koja udovoljava kriterijima sigurnosti za turiste koji jedva čekaju putovati. Popis najsigurnijih otoka, koji usto nude i rajski odmor, uključuje i Maltu, Kretu, Madeiru...

Čitajte i: Svi detalji odmora u Hrvatskoj: Jay-Z i Beyonce neće ovaj odmor pamtiti samo po jastogu s Vrnika

Kriteriji za odabir uključivali su čimbenike poput broja slučajeva COVID-19 tijekom pandemije, postojećih zdravstvenih mjera i priznavanja potvrda o cijepljenju. "Odabrani otoci ne zahtijevaju karantenu za putnike koji imaju negativan test ili su cijepljeni", piše Forbes.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Čitajte i: PONOVNO OTKRIVAMO HRVATSKU Omiljene ljetne destinacije naših travel blogera

Korčulu iz Forbesa opisuju kao 'mali Dubrovnik', sredinu poznatu po srednjovjekovnim trgovima, crkvama, palačama i kućama. "Korčula je šesti po veličini otok u Hrvatskoj i poznat je po gustoj šumi, što ga čini idealnim za osamljeni odmor. Iz Vele Luke možete brodskim taksijem doći do rajskog Proizda, otočića na kojem nećete naći ništa osim prirode, kristalno čiste voda, prekrasnih šuma i malog restorana za lagano osvježenje", zaključuju o Korčuli iz Forbesa.

image
ANDJELA SCEPANOVIC/CROPIX
Linker
19. travanj 2024 05:06