PRIVATNI ALBUM
NAJDRAŽI RESORTI

Odmor s pet plus zvjezdica: Maja Šuput otkriva nam svoja najdraža odmarališta

Zagrebačka pjevačica i TV voditeljica Maja Šuput Tatarinov vodi nas u najdraže resorte - od Turske i Dubaija do Mauricijusa - a pritom ne štedi ni vremena ni novca, jer uživanje u vječnom ljetu sa suprugom Nenadom i sinom Bloomom za nju nema cijenu.

Zagrebačka pjevačica i TV voditeljica Maja Šuput Tatarinov vodi nas u najdraže resorte - od Turske i Dubaija do Mauricijusa - a pritom ne štedi ni vremena ni novca, jer uživanje u vječnom ljetu sa suprugom Nenadom i sinom Bloomom za nju nema cijenu.

NIJE LAKO ODABRATI

Veliki sam hedonist i volim uživati u putovanjima sa sinom i suprugom. Svaki slobodan trenutak hvatam kako bih provela lijepo vrijeme na nekoj novoj, dalekoj i nama neistraženoj destinaciji. Teško mi je odabrati najdraže mjesto, državu ili grad zato što često putujemo, ali ako već moram, izdvojila bih putovanja u Miami, Meksiko, Maldive, Las Vegas, Mikonos, Ibizu, Madrid... Razmišljajući na kojim sam sve destinacijama bila i prije nego što sam upoznala supruga - a tada sam, vjerujte, putovala kao nikada - nije mi lako napraviti uži izbor najdražih odredišta.

image

Toliko im je bilo lijepo u luksuznom kompleksu na Mauricijusu da se odande nisu micali sedamnaest dana

PRIVATNI ALBUM

EMIRATI PRUŽAJU SVE

Posljednja destinacija na kojoj sam bila, a često tamo ljetujemo je - Dubai. To je grad koji pruža sve, a ono što najviše volim su sunce i more. Također pruža nevjerojatnu čistoću, sigurnost i pješčane plaže koje su, osim za nas odrasle, savršene i za djecu. Kada spomenem sigurnost, stvarno mislim na najveću sigurnost koju možete zamisliti, a to je nama roditeljima posebno važno. Hoteli izgledaju tako da su ručke za otvaranje vrata u najmanju ruku od zlata, a takve su i kupaonice. Oni su stvarno izvanserijski i obožavam ih! Kad je riječ o gastronomskoj ponudi i doživljajima, dovedeni su do savršenstva. Ne postoji ni jedan lanac restorana ili grupacija koja nema svoj restoran u Dubaiju, tako da je ova destinacija prava meka za sve ljubitelje hrane. Kad je riječ o dnevnim izletima i stvarima koje možete vidjeti, a da nisu plaže, tu zaista nema kraja. Od Muzeja budućnosti do raznoraznih vodenih parkova, kupanja s dupinima i najvećeg trgovačkog centra na svijetu. To će vjerojatno biti destinacija koju ću zauvijek posjećivati. Moj sin Bloom ima tek dvije godine, a tamo je bio već dvaput, odnosno još jednom kada je bio u trbuhu - ako se to računa. Osim toga, to je putovanje koje ne iziskuje presjedanja, imamo letove koji vode direktno u Dubai.

image

Maja, Nenad i Bloom obožavaju pješčane plaže i fine restorane

PRIVATNI ALBUM

NAJBOLJI RESTORANI NA SVIJETU

Druga destinacija koju posjećujemo baš svake godine je D Maris resort u Turskoj. Vjerujte mi, to je sve samo ne kombinacija onog što ljudi mogu vidjeti u Antalyji. To je resort u kojem s jedne i druge strane nema ničeg, na osami je. Nalazi se u najljepšoj uvali u kojoj je pet pješčanih plaža i svaka je priča za sebe. Također, tu su i najbolji restorani na svijetu. Poanta je u tome da ne morate nigdje ići, voziti se, spremati da biste, primjerice, jeli, jer je sve to u vašoj uvali. Ono što mi je važno jest da je prikladno za djecu, a s druge strane imate osjećaj da je “adults only”. Najgora stavka ovog resorta je putovanje, zato što trebate promijeniti dva leta i još se dva sata voziti do tamo. No, kada dođete, od ljepote zaboravite muku koju ste proživjeli do tamo. To putovanje uvijek sam zamišljala kao porođaj - mučiš se, a kad rodiš, zaboraviš na sve što si prošla koliko ti je na kraju lijepo.

image

Španjolska, Afrika, Turska i Meksiko samo su neke od destinacija gdje pjevačica uživa sa suprugom Nenadom i sinom Bloomom

PRIVATNI ALBUM

AFRIČKI HEDONISTIČKI RAJ

Treće mjesto koje bih izdvojila je resort Four Seasons na Mauricijusu. Bilo nam je toliko lijepo da se sedamnaest dana nismo maknuli iz resorta. Onda vam je jasno da nudi apsolutno sve! Golf-tereni, šest restorana od kojih je jedan nagrađen Michelinovom zvjezdicom, tisuće buggy autića koji vas voze gdje god poželite, prekrasne plaže, ogroman dječji grad koji je prikladan za sve, vile s predivnim bazenima, umjetna jezera... To je zaista hedonistički raj!

DOGOVORI SA SUPRUGOM

Kad je riječ o putovanjima, suprug Nenad i ja definitivno smo na istoj valnoj duljini. Istomišljenici smo i mislim da smo se zato zaljubili jedno u drugo. Volimo iste stvari i vrlo se jednostavno dogovorimo gdje otputovati. Sve, naravno, ovisi o tome koliko imamo vremena. Imamo li više od deset slobodnih dana, odemo na prekooceansko putovanje, a ako ih imamo sedam, odaberemo Dubai. Kad smo slobodni tri dana, izbor je Ibiza.

image

Maja Šuput

PRIVATNI ALBUM

DESTINACIJE U HRVATSKOJ

Kada sumiram proteklih nekoliko godina i vrijeme koje smo provodili u Hrvatskoj, stacionirali bismo se u šibenskom D-Resortu, gdje smo se Nenad i ja upoznali. Taj hotel nam je oduvijek bio najdraži i dandanas u nama budi emocije i lijepe uspomene. Dobra je lokacija, povezan je s Kornatima, Murterom i Skradinom, a tamo su i odlični restorani. Suprug ima dozvolu za upravljanje malim plovilima pa se često sami odvezemo na neku obližnju lokaciju. No, s obzirom na to da je moj suprug Istranin, Istra nam je prirodna destinacija gdje često idemo kako bi on bio sa svojom obitelji. Najčešće se utaborimo u Rovinju.

NIKAD NIJE PREVIŠE

S obzirom na prirodu mog posla putujem svaki vikend, osim ako imam svirku u Zagrebu. Suprug i sin često idu sa mnom. Putovanja po Hrvatskoj i ne brojim. Netko bi rekao da putujemo jako puno, a mi zaljubljenici u putovanja nikada nismo siti i svaki put nam je premalo. Izvan Hrvatske uvijek imam dva ili tri putovanja unaprijed planirana. Ona su mi vjetar u leđa i daju mi motivaciju za dalje. Za sebe ne bih rekla da sam zahtjevna, ali točno znam što želim, a što ne. Uvijek tražimo najljepši mogući smještaj jer to volimo. Neke žene kupuju torbe i bunde, neki muškarci troše na kocku i striptizete, a mi volimo potrošiti novac na putovanja koja nam liječe dušu. Imam listu želja koja mjesta želim posjetiti - to su Bora Bora, Havaji, Makao i još mnogo toga...

DVA KOFERA ZA BLOOMA

Kad putujem, nosim puno odjeće, a moj suprug kaže da je to zbog Instagrama i društvenih mreža koje ne podnose dvaput isti outfit. Imam dnevnu kombinaciju, pa noćnu, znate kako je to... Svaku večer treba biti druga haljina, a uz to idu i cipele i torbe. No, ne znam čemu drama oko prtljage - to nosi avion, a ne ja... Bloom je dobio dva kofera dok se još nije rodio, a prva stvar koju sam mu kupila bio je putni neseser. On je bio spreman za putovanja i prije nego što se rodio. Oba njegova kofera uvijek nosimo na put i, naravno, neseser... On ima više kozmetike od mene i supruga zajedno. Ja imam najviše, zatim Bloom, a Nenad je jednostavan!

image

Nenad Tatarinov i Bloom

PRIVATNI ALBUM

U AVIONU S DJETETOM

Bloom nam nikada nije bio prepreka za putovanja. Nije nam ni teže niti lakše s njim. Jednostavno ne dolazi u obzir putovanje koje ne uključuje mog sina. On obožava putovanja otkad se rodio. Kad vidi hotel, poludi i uživa u svojim vratolomijama. Voli i avione!

image

Maja Šuput I Bloom

PRIVATNI ALBUM

PUTOVANJA SU MI NAJVEĆA SREĆA

Novac potrošen na putovanje najbolje je potrošen novac. Na kraju dana čovjek živi od uspomena. Kad jednog dana dođem u ozbiljnije godine, ležat ću u krevetu i razmišljati o lijepim danima i putovanjima koje smo Nenad, Bloom i ja proveli zajedno.

Linker
27. travanj 2024 01:23