PRESS
Globalna ekspanzija

Rim je dobio novu turističku atrakciju s ‘hrvatskim potpisom‘

Priča koja stoji iza originalnog koncepta krenula je 2015. iz Zagreba, a 38. otvorenjem se Muzej Iluzija bliži ostvarenju cilja od 100 lokacija do kraja 2026. godine.

Priča koja stoji iza originalnog koncepta krenula je 2015. iz Zagreba, a 38. otvorenjem se Muzej Iluzija bliži ostvarenju cilja od 100 lokacija do kraja 2026. godine.

Da je jezik zabave univerzalan ne prestaje dokazivati Muzej Iluzija koji je prošlog tjedna u Rimu otvorio novu, 38. lokaciju u svijetu. Od sada će lokalci i turisti na adresi Via Merulana 17 moći istražiti preko 50 fascinantnih eksponata koji će posjetiteljima približiti nevjerojatan svijet iluzija.

image

Ako planirate posjetiti Rim, a niste uspjeli vidjelti zagrebački Muzej iluzija, sad je prigoda

PRESS

Novi Muzej Iluzija zauzima površinu od 465 m2 i nalazi se na atraktivnoj lokaciji u centru Rima. Većinu izloženih eksponata osmislili su stručnjaci u odjelu za istraživanje i razvoj hrvatske kompanije Metamorfoza, koja upravlja Muzejima Iluzija diljem svijeta.

image

Cilj je otvoriti ih sto do 2026. godine

PRESS

"Otvorenje Muzeja Iluzija u Rimu omogućit će posjetiteljima još jedne metropole da kroz fascinantne izloške upoznaju svijet iluzija i dožive nezaboravno iskustvo za sve dobne skupine. Osim što naši eksponati zbunjuju osjetila i potiču maštu posjetitelja, oni imaju i edukativnu funkciju. Učenje kroz zabavu temelj je našeg originalnog koncepta, a još jednim otvorenjem potvrdili smo da je on odlično prihvaćen na globalnoj razini i približili se cilju od 100 muzeja do kraja 2026. godine", rekao je Teo Širola, Predsjednik Muzeja Iluzija.

image

Muzej iluzija u Rimu

PRESS

U ovoj zagrebačkoj kompaniji trenutno je zaposleno više od 40 stručnjaka u područjima arhitekture, građevine, dizajna, marketinga, prodaje, financija i menadžmenta. Tim je u posljednjih godinu dana peterostruko narastao, te se nastavlja širiti. Do kraja 2026. godine planiraju otvoriti ukupno 100 Muzeja Iluzija globalno, a trenutno rade i na otvaranju vlastitih muzeja, kojima će upravljati direktno Metamorfoza. Otvaranje prvog takvog muzeja je planirano sljedeći mjesec u SAD-u, a trenutno ih je moguće pronaći na atraktivnim svjetskim lokacijama poput New Yorka, Dubaija, Pariza, Beča, Madrida, Istanbula i mnogih drugih.

Linker
18. lipanj 2024 03:53