Povratak osnovama

Stručnjaci predviđaju trendove za 2021.: Ljuta hrana, mini vjenčanja, nomadska putovanja i horoskop

Da vam je netko prije dvije godine rekao da će vam omiljeni hobi biti šivanje, a najdraže putovanje osobnim automobilom, možda bi ga samo čudno pogledali, no sada sve što možemo izvesti sami djeluje poput prave privilegije.

Nitko ne zna što nam donosi 2021. godina, no zahvaljujući svojim algoritmima, stručnjaci s Pinteresta tvrde da mogu predvidjeti što će nas najviše privlačiti i kojim ćemo se trendovima prikloniti.

U svom godišnjem izvještaju, Pinterest je objavio listu trendova za godinu u kojoj ćemo se okrenuti sebi, svojim voljenima i prirodi.

PUTOVANJA I PRIJEVOZ - AUTOMOBIL KAO ULTIMATIVNO PRIJEVOZNO SREDSTVO MODERNOG NOMADA

Kad su putovanja u pitanju, stručnjaci s Pinteresta predviđaju da će luksuzne destinacije i dosad superpopularna mjesta na kojima je najvažnije snimiti dobru fotografiju za Instagram, pasti u drugi plan. Korisnici Pinteresta sve više pretražuju 'nomadska putovanja' i nomadski način života koji uključuje stalna i spontana putovanja, kampiranje, spavanje pod zvijezdama i ponovni dodir s prirodom. Najpopularnije prijevozno sredstvo bit će osobni automobil koji će služiti i kao mjesto za spojeve, gledanje filmova, druženje.

OPUŠTANJE I STANJE UMA - SPA KUPKE, HOROSKOP I DNEVNIK MANIFESTACIJA

Nakon šokantne godine, svima je potreban odmor. Duge, tople kupke ponovno se vraćaju u modu, a vrijeme koje uspijemo izdvojiti za sebe, bit će važnije od bilo čega. Ritual spavanja postaje sve luksuzniji - kako sve više vremena provodimo kod kuće, tako raste i potraga za lijepom posteljinom, satenskim jastučnicama, vodicama koje osiguravaju lak san, maskama za oči... Okretanje spiritualnom svijetu, afirmacije, zakon privlačnosti, kristali iscjeljenja, horoskop pa čak i potraga za 'modernom magijom' bit će u fokusu. Pinterest stručnjaci predlažu - svakako napravite dnevnik manifestacija!

MODA I LJEPOTA - UDOBNA ODJEĆA, DVIJETISUĆITE I INDIE BRENDOVI

Trend dvijetisućitih i dalje će biti u porastu pa će mlađi nositi odrezane majice u žarkim bojama i vrećaste hlače te glomazne cipele, a svi ostali twin-setove, suknje A-kroja i duge ogrtače. Moda inspirirana trenirkama i udobnom odjećom koja se može nositi u kući i za izlazak, bit će u porastu baš kao i mali, indie brendovi kad je kozmetika u pitanju.

HRANA - LJUTI ZAČINI, RASKOŠNE PLATE I JELA VRIJEDNA MASTERCHEFA

Postanite sam svoj Masterchef, nabavite dobre noževe, naoružajte se strpljenjem i podignite svoje kulinarske vještine na novu razinu. Pripremanje kompliciranih jela te razni načini posluživanja hrane obilježit će 2021. Možda nas čeka još jedna dosadna godina, što ne znači da bi i kulinarski trebala biti takva! Pinterest predviđa veliki porast popularnosti ljutih začina i vatrenih jela, koja će nam probuditi strasti i zapaliti nepca. Odvažite se - sol i papar nisu jedini začini! Tajlandska, meksička i kineska kuhinja neka vam posluže kao inspiracija. Slaganje namirnica, slastica i pečenih jela na pladanj, postat će nova tražena vještina.

LJUBAV - MINI VJENČANJA I MAKSI OBLJETNICE

Mladenci koji će svoju ljubav ozakoniti u 2021. godini više se ni ne nadaju raskošnim, velikim proslavama. Na cijeni su intimna, sigurna i mala vjenčanja sa šarmantnim detaljima, dobrom hranom, jednostavnom vjenčanicom i akustičnom glazbom. S druge strane, kako smo u 2020. svi shvatili da ništa nije važnije od ljubavi i zdravlja, velike i male obljetnice slavit će se na posebne načine, jer ćemo voljenim osobama sve češće htjeti pokazivati koliko nam znače.

HOBIJI I INTERESI - RUČNI RAD I ISTRAŽIVANJE SVIJETA PUTEM INTERNETA

Kad već nismo u mogućnosti sjesti na avion i otputovati na zabavan godišnji odmor, istraživat ćemo svijet putem interneta te buditi želju za učenjem zemljopisa i povijesti dalekih zemalja. Pretraživanja vezana uz drevne civilizacije također su u porastu. Hobiji će također biti zanimljiviji no ikada, a možda će vas zbližiti s bakom ili mamom. Ručni rad, pletenje, šivanje i izrada keramike opustit će um i dati nam dojam da sami možemo izraditi nešto korisno, što je važno za podizanje samopouzdanja. Kreiranje tapeta za zaslone na mobitelima bit će još jedna omiljena 'igrica' mnogih, smatra Pinterest.

ODGOJ I RODITELJSTVO - NETIPIČNI LJUBIMCI I EKOLOGIJA

Više neće biti važno svira vi vaš mališan violinu ili klavir - 2021. moderni će roditelji posvetiti podučavanju djece o ekologiji, kulinarstvu i samoodržavanju. Zanimljiv je i porast potražnje za neobičnim ljubimcima - mace i psiće, sve češće mijenjaju gušteri, zmije i puževi. Važna je empatija, a ne samo igra.

Linker
20. travanj 2024 00:00