Samoborski fašnik

Tri razloga zbog kojih morate posjetiti Samobor u idućih 12 dana

Samoborske ulice će od 17. do 28. veljače ponovno zaživjeti uzbudljivim fašničkim raspoloženjem. Sve je spremno za 191. izdanje Samoborskog fašnika, a sama činjenica da se ovaj događaj održava toliki dugi niz godina vrijedna je posjeta. Ako još niste bili krajnji je trenutak.

Danas, 18. veljače, na glavnoj fašničkoj pozornici održat će se i službeno otvorenje. U 13 sati je predviđen dolazak povorke, koncert SUDAR Percussion Ensemblea, predaja ključeva i proglašenje Slobodne Fašničke Republike. Raznovrstan i prije svega opušten i zabavan program po kojem je Samoborski fašnik poznat, a u nastavku vam donosimo tri glavna razloga zbog kojih ga vrijedi doživjeti i ove godine.

Pet samoborskih lokacija

Na Trgu Fašničkih velikana, Taboru mjesnih odbora, SRAKAfestu (Trg Srakinih mališana), u kino dvorani i na klizalištu pripremljen je program koji će bez sumnje oduševiti sve posjetitelje i još jednom istaknuti Samobor kao mjesto najbolje zabave i neponovljivih maskiranih uspomena. Najpoznatiji samoborski likovi Sraka, Princ, Fiškal i Sudec s nestrpljenjem vas očekuju u Samoboru, naravno maskirane. Program na svim lokacijama odvijat će se kroz cijeli dan počevši od 10 ujutro programom za djecu, a završavat će koncertima . Na Trgu Fašničkih velikana birat će se najbolje maske nakon čega će slijediti koncert, a Trg Srakinih mališana bit će najzabavnije mjesto za najmlađe. Svakako se isplati obići sve lokacije tijekom 12 dana.

Fasnik.com
188. Samoborski fašnik - Fašničke umjetnine

Četiri ključna glazbena gosta

Posjetitelji Samoborskog fašnička moći će uživati u odličnim koncertima poznatih glazbenika na Trgu Fašničkih velikana. Prvi na redu su Psihomodo Pop koji nastupaju večeras, 18. veljače s početkom u 20 sati. Glazbenica Nina Badrić će nastupiti u petak, 24. veljače, a idući dan 25. veljače, nastupit će grupa Opća Opasnost. Šećer na kraju stiže zadnju večer 28. veljače kada će nastupiti Prljavo kazalište. Prije koncerta s početkom u 18:30 započet će povorka te će se dodijeliti nagrade za najbolje maske.

Fasnik.com
188. Samoborski fašnik - Fašničke umjetnine

Najmlađi će najviše uživati

Uz mnoštvo slatkih krafni program za najmlađe će biti iznimno zabavan. Brojne dječje jutarnje predstave, radionice, filmske projekcije počevši već ove nedjelje, 19. veljače u 11 sati s projekcijom Lego Movie samo su dio onoga zbog čega će se klinci veseliti. Cijelokupni program Samoborskog fašnika provjerite ovdje i dobro se zabavite u idućih 12 dana. Imajte na umu da na trenutak možete postati što god poželite!

Linker
20. travanj 2024 04:47