ništa nije teško

eugen je spot za pjesmu "Tišine" s kojom nastupa na Dori snimao 13 sati na paškoj buri

Mladi glazbenik nam je ispričao kako mu nije bilo lako snimati u hladnim siječanjskim uvjetima. Spot je minimalističan i stilski obogaćen kreacijama poznatog dizajnerskog dvojca brenda Klisab.

“Bilo me strah da se ne prehladim jer smo radili duga noćna snimanja usred zime, a nosim samo tanku prozirnu majicu i kaput” rekao je eugen nakon snimanja videospota za pjesmu "Tišine" s kojom će se predstaviti na ovogodišnjoj Dori. Kako je ispričao cijeli video uradak je sniman na otoku Pagu." Nije bilo lako snimiti zahtjevan spot pa je samo snimanje na paškoj buri trajalo više od 13 sati u hladnim siječanjskim uvjetima", govori eugen.

Eugen kaže kako je spotom želio prenijeti sve misli koje se odvijaju u njegovoj mentalnoj mapi dok izvodi pjesmu. "Od pustoši, opasnosti i bure, do potresa, padova i zastrašujuće tišine, sve je to prikazano kroz spot s ciljem da pogađa emocije koje se kriju u poruci pjesme", objašnjava mladi glazbenik koji je i autor teksta pjesme koju će izvesti na ovogodišnjem natjecanju krajem veljače. A glazbu pjesme potpisuju on i Anja Grabovac, dok produkciju pjesme potpisuje s Mihovilom Šoštarićem Lockroom. Spot je režirala Hani Domazet, a obogaćen je kreacijama poznatog dizajnerskog dvojca brenda Klisab.

image

Eugen Stjepan Višić snimao je spot na Pagu

HANI DOMAZET

image

U spotu prolazi kroz razne emocije

HANI DOMAZET

"eugen vizualno ima nešto jako autentično, eterično i mračno u sebi. Zato je snimanje "Tišine" bilo jako izazovno ali i zabavno. Pjesma traži vizualno snimanje na površini mjeseca, pa smo odlučili da je najbliže tome otok Pag. Složili smo se od prve sekunde da režijski neću raditi realizam, nego ću smisliti i izgraditi svoj nadrealni svijet koji prati "tišine" i eugenovo unutarnje stanje. Stvar me povukla na prazne široke prostore, ptice, ruke, potrese, hodanja, lutanja i vidjela sam ju odmah u crno-bijelom”, objasnila je redateljica Hani Domazet.

image

eugen novi spot "Tišine"

HANI DOMAZET

image

Otok Pag im je bio savršena kulisa

HANI DOMAZET

eugen će nastupiti šesti po redu u prvom polufinalu ovogodišnje Dore 22. veljače, a kaže kako na taj nastup gledao kao na nagradu za sav dosadašnji rad i trud.

Linker
16. veljača 2024 19:43