Gal Gadot

 SUPPLIED BY LMK/IPA-AGENCY.NET/IPA/PROFIMEDIA
Loše kritike

Najgledaniji Netflixov film kritičari su popljuvali i nazvali ‘Nemogućom misijom jadnice‘

Novi akcijski film Gal Gadot, "Heart of Stone", tjedan dana nakon premijere nalazi se na prvom mjestu ljestvice najgledanijih filmova - daleko ispred konkurencije - ali kritičari ne dijele mišljenje gledatelja.

Novi akcijski film Gal Gadot, "Heart of Stone", tjedan dana nakon premijere nalazi se na prvom mjestu ljestvice najgledanijih filmova - daleko ispred konkurencije - ali kritičari ne dijele mišljenje gledatelja.

Netflixov špijunski akcijski triler “Heart of Stone” s Gal Gadot i Jamiejem Dornanom u glavnim ulogama, tjedan dana nakon početka prikazivanja nalazi na prvom mjestu po gledanost, dok brojni kritičari film uspoređuju sa špijunskim filmovima Toma Cruisea i nazivaju ga "Nemogućom misijom jadnice" i "pljačkom Specijalnih izvještaja".

Gadot u filmu glumi međunarodnu MI6 špijunku Rachel Stone koja od tajanstvene mirovne organizacije, The Charter, dobiva zadatak spriječiti da oružje, posebna AI tehnologija koju koriste elitni špijuni poznatu samo kao "Srce", dospije u krive ruke.

“Heart of Stone” prikupio je više od 33 milijuna pregleda otkako je premijerno prikazan, a pogledan je četiri puta više od svoje najbliže konkurencije na platformi, akcijske komedije “Hidden Strike” s Jackie Chanom i Johnom Cenom u glavnim ulogama. Međutim, nevjerojatna sličnost Netflixovog filma i Cruiseovog akcijskog spektakla “Nemoguća misija: Odmazda prvi dio”, nezanimljiva radnja, dosadna gluma i prekomjerna upotreba specijalnih efekata kritizirani su u prvim recenzijama kritičara.

Kritičari su se obrušili na "šuplji" scenarij i produkciju, no priznali su da Gadot plijeni poglede čak i kada se drži preuštogljeno za šaljiv dijalog ili ima isti izraz lica bila u tučnjavi ili normalnom razgovoru s drugim likovima. New York Times film je opisao "smiješnim" ponajviše zbog korištenja specijalnih efekata, a kritičarima se nije svidjelo niti treskanje kamere ni prekomjerno korištenje zvuka lomljenja kostiju kako bi se scene borbe učinile više strašnima.

No, nisu sve kritike bile loše. Colliderova kritičarka Tania Hussain, pohvalila je Gadotinu i Dornanovu glumu. “Gadot pokazuje svoju moć zvijezde u ovom filmu, a njezinoj izvedbi najuspješnije je parirao i Dornan kao Parker, vođa tima MI6”, napisala je kritičarka. Hollywood Reporter također ističe Gadot kao zvijezdu akcijskog filma kao i emotivnu vezu njenog lika s drugim špijunima u timu. Kritičari su pohvalili i što je ovo akcijski film koji od protagonista ne zahtijeva ljubavni interes.

Linker
27. travanj 2024 07:37