stiže u svibnju

Napokon je izašao trailer za željno iščekivani film o Amy Winehouse

U novom biografskom filmu "Back to Black" preminulu britansku pjevačicu čudesnog glasa utjelovit će Marisa Abela.

Nakon višemjesečnog čekanja, napokon je pušten prvi trailer dugoočekivanog filma o preminuloj britanskoj glazbenoj zvijezdi. U novom biografskom filmu o Amy Winehouse koji nosi naziv "Back to Black", pjevačicu čudesnog glasa utjelovit će 27-godišnja britanska glumica Marisa Abela. Redateljica filma je 56-godišnja Sam Taylor-Johnson, koja je radila i kino "Fifty Shades of Grey" s Jamiem Dornanom i Dakotom Johnson u glavnim ulogama. Trailer otkriva da će priča pratiti životne uspjehe, ali i padove legendarne pjevačice na njezinom putu do slave. Prikazat će se i situacije iz njezinog privatnog života, kao što je ljubavna veza s Blakeom Fielderom-Civilom, kojeg će utjeloviti britanski 33-godišnji glumac Jack O‘Connell. Inače je Blake, s kojim je pjevačica bila u braku od 2007. do 2009. godine, bio teški ovisnik te se zbog njega Amy prvi put upoznala s heroinom. Njihov je brak bio obilježen turbulencijama, ovisnošću, prevarama te javnim fizičkim i verbalnim obračunima, a završetak njihove ljubavne priče potpuno je dotukao popularnu pjevačicu koja je preminula 2011. godine sa samo 27 godina.

image

Amy je s Blakeom Fielderom-Civilom bila u braku od 2007. do 2009. godine

SWNS/SWNS/PROFIMEDIA

Film će rekreirati nekoliko scena iz života umjetnice, među kojima je i njezin poznati nastup na 50. dodjeli nagrada Grammy, kada je osvojila rekordnih pet nagrada. Prikazat će se i njezin odnos s majkom, Janis Winehouse, koju će igrati 67-godišnja britanska glumica Lesley Manville, dok će ostale osobe iz njezinog života utjeloviti Eddie Marsan, Bronson Webb, Ansu Kabia i Harley Bird.

"Ispričan iz Amyne perspektive, film pruža uvid u život žene koja je postala globalnim fenomenom i odnos koji je inspirirao jedan od najpoznatijih albuma svih vremena", piše u sinopsisu filma. Naime, riječ je o njezinom albumu "Back to Black", po kojem je film dobio i naziv. Film u kina stiže 10. svibnja 2024. godine.

Linker
19. travanj 2024 17:41