Mučne scene

Premijera najkontroverznije serije godine šokirala gledatelje i razočarala kritičare

Serija koja pomiče granice preplavljena je nizom negativnih kritika na Rotten Tomatoes usprkos stajaćim ovacijama na Filmskom festivalu u Cannesu.

Uoči službene premijere ovog ljeta, HBO-ova dugoočekivana serija "Idol" imala je svjetsku premijeru na ovogodišnjem Canneskom filmskom festivalu. Gledatelji su već mogli naslutiti koliko će serija biti kontroverzna prema traileru koji je nedavno objavljen, a čim je završila premijera u Cannesu, bilo je jasno da serija neće biti za svakoga.

image
PROFIMEDIA

Prvi val reakcija bio je izrazito negativan i iako su kritičari pohvalili 23-godišnju Lily-Rose Depp, kći Johnnyja Deppa, zbog njezine izvedbe, serija nije osvojila gledatelje. Serija tvorca Sama Levinsona prvenstveno se fokusira na pop senzaciju Jocelyn i kako se njezin život promijenio nakon živčanog sloma tijekom posljednje turneje. Glazbenica želi biti poznata kao najveća i najseksi pop zvijezda u SAD-u, a njezinu strast ponovno rasplamsa Tedros kojeg glumi Abel Tesfaye, poznatiji pod glazbenim imenom The Weeknd.

image
WARNER BROS. DISCOVERY

Kritike su uglavnom usmjerene na prekomjerne količine golotinje i scena seksa, a kritičari su seriju nazvali odom Pornhubu. U trenutku pisanja ovog članka, HBO-ova serija trenutno ima lošu ocjenu od svega 17% na stranici za recenzije Rotten Tomatoes, postavši jedna od najgore ocijenjenih HBO-ovih originalnih serija.

Stvari ne izgledaju dobro za "Idol" jer je sve više negativnih recenzija, a moglo bi ih biti još više kako se približavamo TV premijeri. Iako su prve dvije epizode dobile petominutne ovacije u Cannesu, uspostavilo se da se kritičarima nije svidjelo ono što su vidjeli.

Rolling Stone nazvao je seriju "mnogo gorom nego što ste očekivali", dok joj je Collider dao ocjenu "D". London Evening Standard kaže da serija "više liči na ljigavu pornografiju i mučenje". The Hollywood Reporter nazvao je HBO-ovu seriju "više regresivnom nego transgresivnom" i "predvidljivom".

image
WARNER BROS. DISCOVERY

Ni fanovi nisu zadovoljni onim što su vidjeli. Mnogi na društvenim mrežama komentiraju da nisu iznenađeni kritikama i da ih je serija zaslužila iako ju još nisu ni pogledali. Neki su napisali da se The Weeknd treba držati glazbe.

U seriji također glume Suzanna Son, Troye Sivan, Moses Sumney, Jane Adams, Dan Levy, Jennie Ruby Jane, Eli Roth, Rachel Sennott, Hari Nef, Da‘Vine Joy Randolph, Mike Dean, Ramsey i Hank Azaria.

Nova HBO serija "Idol" imat će premijeru 5. lipnja na HBO Max streaming platformi, a prva epizoda bit će prikazana istog dana i na HBO kanalu u 20.00h.

https://www.youtube.com/watch?v=yidnfcmkN_Y
Linker
20. travanj 2024 03:30