ZAKOMPLICIRALO SE

Quentin Tarantino se ipak predomislio, odustao je od svog posljednjeg filma

Američki redatelj već je neko vrijeme prepravljao scenarij te je već nekoliko puta odgađao produkciju, ipak odlučio je kako njegov posljednji film neće biti "The Movie Critic".

Od "Kill Billa" do "Paklenog šunda", američki redatelj Quentin Tarantino, iza sebe rijetko kad ima neuspješnicu. I iako su njegovi filmovi uvijek puni iznenađenja, redatelj je ovaj put iznenadio i prije snimanja. Naime, odbacio je film "The Movie Critic" kao svoj deseti, a ujedno i posljednji projekt. Jednostavno se predomislio, piše Deadline.

Glavnu ulogu u filmu trebao je igrati Brad Pitt, što bi označilo njihovu treću suradnju nakon filmova "Nemilosrdni gadovi" i Bilo jednom... u Hollywoodu". Šuškalo kako bi se u postavi mogle naći zvijezde iz prošlih Tarantinovih filmova, između ostalih i Samuel L. Jackson, a Sony Pictures Releasing je ponovno trebao biti distributer. Produkcija je također osigurala 20 milijuna dolara od države Kalifornije.

Tarantino je nanovo pisao scenarij i prepravljao ga, što je odgodilo početak produkcije. Film je dobio i veliki zamah nakon završetka štrajka holivudskih pisaca i glumaca, nakon čega je potvrđeno kako će se Pitt pridružiti filmu, a snimanje je trebalo početi već ove godine.

image

Tarantino je 2019. surađivao s Bradom Pittom, Leonardom DiCaprijem i Margot Robbie

ERIC CHARBONNEAU/SHUTTERSTOCK

"Radnja je smještena u Kaliforniji u 1977. godini, a temeljena je na čovjeku koji je stvarno postojao, ali nikad nije bio slavan, pisao je pametne filmske kritike za porno filmove", kazao je Tarantino na prošlogodšnjem filmskom festivalu u Cannesu.

No, s obzirom da je odlučio kako će mu 10. film biti posljednji, shvatio je da "The Movie Critic" jednostavno nije taj. Izvori bliski redatelju kazali su kako se vratio na početak i ponovno pokušava naći idealan scenarij za film.

Međutim, ovo nije prvi put da je američki redatelj odbio snimanje nekog filma. Odbio je "Zvjezdane staze" 2017. godine. “Gledajte, možda mi padne na pamet stvarno velika ideja, ali trenutno mi je privlačnija ideja o manjoj publici”, rekao je tada. Isto tako se prije dvije godine pričalo o tome da će snimiti seriju od osam epizoda, no, ni ta ideja nije zaživjela.

Linker
18. travanj 2024 18:02