NOVI NASTAVAK

Tajne iz sudskog spisa Jolie-Pitt: Što se sve događalo prije leta 2016. koji je presudio braku?

Bivši supružnici Angelina Jolie i Brad Pitt spore se oko francuskog dvorca i vinarije Miraval u kojoj su se vjenčali 23. kolovoza 2014., a sada su otkriveni novi detalji.

Odvjetnički tim 48-godišnje američke glumice Angeline Jolie tvrdi da je fizičko nasilje u braku i vezi sa 60-godišnjim Bradom Pittom započelo prije incidenta u privatnom zrakoplovu 14. rujna 2016., na letu između Nice i Los Angelesa, koji je presudio njihovoj vezi. Ta vijest je jedna od najšokantnijih iz spisa u sudskoj borbi oko vinarije Miraval u Francuskoj koju su Jolie i Pitt 2008. zajednički kupili po cijeni od 28,4 milijuna dolara i započeli razvoj vlastitog vinskog brenda, a već se godinama spore oko njezinog vlasništva.

Odvjetnici Brada Pitta niječu sve optužbe o navodnim fizičkim napadima i obiteljskom nasilju, a pozivaju se i na činjenicu da su agenti američke savezne službe FBI nakon preliminarne istrage na kraju odustali od progona po službenoj dužnosti.

Što dakle točno piše u spisu? "Povijest fizičkog nasilja Brada Pitta prema Jolie seže znatno dublje u prošlost od obiteljskog putovanja privatnim zrakoplovom u rujnu 2016. kad je Pitt prvi put fizički nasrnuo na njihovu djecu", glasi citat koji je objavio engleski dnevnik Daily Mail.

image

Angelina Jolie i Brad Pitt u danima sreće

HAHN-NEBINGER-GENIN/ABACA/SHUTTERSTOCK

Nalazi se u dijelu spisa koji opisuje okolnosti bračnog suživota, te posljedično i borbe za kontrolu nad poslovanjem vinarije Château Miraval, koje je prošlog mjeseca dobila novi obrat. Sud u Luksemburgu, gdje je registrirano sjedište tvrtke, potvrdio je presudu donijetu početkom veljače da se situacija s dionicama posjeda poznatog po vrhunskim ružičastim vinima, vrati na početno stanje, to jest prodaja njezinih dionica ruskom vlasniku proglašava se ništavnom.

Angelina Jolie u međuvremenu je pokušala poništiti odluku suda kojom je potvrđena osnovanost Pittove tvrdnje da je prodala svoj udio vinarije ruskom oligarhu Juriju Shefleru bez njegove suglasnosti, premda je Pitt na temelju njihovog prijašnjeg dogovora, imao pravo prvokupa njezinih dionica.

image

Brad Pitt se ozbiljno posvetio vinarstvu i razvoju svog brenda

ABACA/SHUTTERSTOCK

O čemu se točno radi? Brad Pitt i njegov pravni tim tužili su Angelinu Jolie zbog kršenja ugovora i povrijeđenog prava da njen bivši parner ima pravo prvokupa njezinih 50 posto dionica koje je ona prije tri godine prodala Juriju Shefleru. To nije učinila kao fizička osoba, nego je prodala svoju tvrtku Nouvel - u čijem je vlasništvu bilo 50 posto Miravala - podružnici grupe Stoli čiji je vlasnik ruski oligarh.

Riječ je o investiciji iz 2008. godine, a u vinariji Miraval su se Brad Pitt i Angelina Jolie u kolovozu 2014., nakon devet godina veze napokon i vjenčali, da bi dvije godine kasnije povratak s odmora na čarobnom imanju - presudio njihovom braku sa šestero djece.

image

Angelina Jolie i Brad Pitt u Cannesu 2011.

HAHN-NEBINGER-GENIN/ABACA/SHUTTERSTOCK
Linker
12. travanj 2024 12:11