Uskoro na HRT-u

U Gorskom kotaru predstavljena nova domaća serija "Gora": Okuplja velika domaća glumačka imena

Na pretpremijeru prve dvije epizode serije došli su Kristijan Petelin koji tumači glavnu ulogu, Sandra Lončarić, Barbara Nola i brojni drugi.

U Lokvama u Gorskom kotaru pretpremijerno je predstavljena nova domaća igrana serija "Gora". Uzvanici su imali priliku pogledati prve dvije epizode čije službeno prikazivanje počinje 2. listopada na HRT-u. Na premijeri se okupila i glumačka ekipa na čelu s Kristijanom Petelinom koji igra glavnu ulogu.

Serija koju čine 22 nastavka pratit će uzbudljive akcije gorskih spašavatelja, a prikazivat će se ponedjeljkom i utorkom od 21:15. U svakoj će se epizodi baviti novim slučajem potrage i spašavanja u čijoj su pozadini nerijetko ilegalne aktivnosti, prirodne nepogode, nemar i nesmotrenost, no i vedrije teme poput vječno nepripremljenih turista. U glavnim ulogama su uz Kristijana Petelina brojni glumci poznati hrvatskim gledateljima: Ugo Korani, Sandra Lončarić, Dinka Vuković, Aleksandar Cvjetković, Barbara Nola, Jasmin Mekić, Lucija Rukavina i Romina Tonković. U epizodnim ulogama pojavljuju se Bojana Gregorić Vejzović, Goran Grgić, Tena Nemet Brankov, Asim Ugljen, Sanja Milardović, Živko Anočić, Anđela Ramljak, Jelena Perčin te Nina Violić.

image

Kristijan Petelin

NERA SIMIC CROPIX
image

Barbara Nola

NERA SIMIC CROPIX
image

Sandra Lončarić

NERA SIMIC CROPIX

Gorski kotar kao lokacija pretpremijere serije nametnula se sama po sebi jer je serija tijekom proljeća i ljeta ove godine i snimana u prekrasnoj goranskoj prirodi Delnica, Ravne Gore, Mrkoplja i Skrada te na obroncima zagrebačke gore i Žumberka. Glumci su na setu ukupno proveli 98 dana, a u 22 epizode pojavljuje ih se 100 te više od 200 statista.

image

Stanko Herceg

NERA SIMIC CROPIX
image

Dinka Vuković

NERA SIMIC CROPIX
image

Lucija Rukavina

NERA SIMIC CROPIX

"Gora" će se, osim spašavanjem života i sprječavanjem većih nesreća, baviti i osobnim problemima ljudi u teškim životnim situacijama, otuđenima, osamljenima i onima koji se teško odlučuju potražiti pomoć. Uz to, otvara i društveno relevantne teme poput međuvršnjačkog i online nasilja, smjene generacija, otuđenja, odrastanja, spolne ravnopravnosti i drugih. Ovaj televizijski serijal autorski je projekt Maje Pek-Brünjes i Danijela Peka koji je za HRT producirala tvrtka Antitalent, a razvoj serije potpomognut je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

image

Glumačka ekipa serije

NERA SIMIC CROPIX
image

Cijela ekipa serije "Gora"

NERA SIMIC CROPIX
Linker
20. travanj 2024 03:36