PROFIMEDIA/ CANVA
Strani hitovi

10 albuma iz 2022. koji će vam olakšati siječanj

Imamo idealnu playlistu albuma objavljenih 2022. uz koju će i siječanj proći za čas.

Imamo idealnu playlistu albuma objavljenih 2022. uz koju će i siječanj proći za čas.

Kažu da siječanj od svih mjeseci najduže traje, baš zato napravili smo glazbeni survival kit. Početak godine idealno je vrijeme za rekapitulaciju proteklih 365 dana, bilo da ‘čistite‘ pametni telefon, šaljete račune računovođi ili smišljate što ćete napraviti s onih pola lonca sarme previše. U svijetu showbusinessa zbrajaju se postignuća i glasovi za neke od najprestižnijih nagrada - Oscare, Grammyje, Britt Awardse i mnoge druge.

Mi nismo htjeli proglašavati pobjednike niti im dodjeljivati osvojena mjesta, ali smo htjeli istaknuti 10 albuma stranih, svjetskih zvijezda koji su objavljeni prošle godine. Zna se da svaki siječanj traje kao polovica godine, zato imamo idealnu playlistu albuma uz koju ćete sanjariti, pjevušiti i rasplesati se ove zime.

Taylor Swift album ‘Midnights‘

Ovo je 10. studijski album poznate autorice i pjevačice, koji je izašao krajem listopada, a svojih 13 pjesama Taylor Swift je opisala kao "priču o 13 besanih noći razasutih kroz čitav život". Na albumu se nalazi i velika suradnja s Lanom del Ray koju su fanovi godinama priželjkivali zajedno su snimile pjesmu "Snow On The Beach".

Pogledajte video

"Ovo je zbirka pjesama napisana usred noći, ovo je putovanje kroz noćne more i slatke snove. Predstavlja tlo po kojem šećemo i demone s kojima se suočavamo. Ovo je za sve nas koji smo nakon okretanja po krevetu i nemirnih snova odlučili ostaviti svjetiljke upaljene i krenuti u potragu – nadajući se da ćemo možda kad sat otkuca dvanaest… sresti sami sebe". album koji je instantno pobrao brojne pohvale kritike, nazivaju i njenim najvažnijim do sada, idealna je podloga za sanjarenje.

The Weeknd album ‘Dawn FM‘

Iako izrazito uspješan peti album oduševio je fanove i kritiku. Umjetnik je svoj novi album "Dawn FM" nazvao dijelom nove trilogije za koju još ne znamo. Zvuk ovog albuma ne odskače toliko od njegovih dosadašnjih, ali ipak je emotivniji i hrabriji.

Beyoncé album ‘Renaissance‘

Renesansa kraljice B došla je na njenom sedmom studijskom albumu, u velikom stilu baš kao i naslovnica na kojoj gola Beyonce pozira na srebrnom konju. Čak 16 pjesama čine čvrstu cjelinu obilježenu elektronskim zvukom. Bey je ovaj album izdala nakon čak šest godina pauze, a brojni glazbeni kritičari proglasili su ga najboljim albumom godine. Album pun zaraznih plesnih ritmova Beyonce je posvetila glazbenim velikanima LGBTQ zajednice, koji su svojim radom stvorili neke od kultnih pravaca kao što su - bounce, deep house, techno i ballroom.

"Moja namjera je bila stvoriti sigurno mjesto bez ikakve osude", napisala je glazbenica na svojoj stranici, zatim se zahvalila svim pionirima koji su stvorili kulturu, a posebno je istaknula i svog pokojnog ujaka Johnyja, on "je bio prva osoba koja ju je upoznala s glazbom i kulturom koja je inspirirala ovaj album". Savršeni soundtrack za veličanstveni siječanj!

Harry Styles album ‘Harry’s House‘

Treći album Harryja Stylesa postao najbrže prodavani album 2022. godine u Velikoj Britaniji, a zarazni singlovi "As It Was", "Late Night Talking" i "Music For A Sushi Restaurant" zasjeli su na vrhove top ljestvica. Harry je sa svojih 13 novih pjesama opravdao imidž zanimljive pop zvijezde koja se itekako udaljila od epiteta člana boy benda.

Wet Leg album ‘Wet Leg‘

Za ovaj ženski indie dragulj glazbeni kužeri znaju i prije nego su u travnju 2022. Wet Leg izdali svoj debitantski album istog imena. Britanski indie-rock bend, koji predvode dvije djevojke Rhian Teasdale i Hester Chambers, osnovan je 2019. Otkako su izdale debitantski singl "Chaise Longue", koji je eksplodirao na streaming servisima osvojili su kritičare i publiku nevjerojatno pitkim pjesmama, duhovitim i modernim tekstovima te genijalnim spotovima.

Kendrick Lamar album ‘Mr. Morale & The Big Steppers‘

Povratnički i dugoočekivani album Kendricka Lamara dočekan je pohvalama. Umjetnik je objavio dvostruki album od čak 18 pjesama, na kojima među ostalima, gostuju Baby Keem, Summer Walker, Thundercat, Ghostface Killah, Sampha. Album objavljen u ponoć, u svibnju na petak 13., a najavio ga je singlom "The Heart Part 5".

The Smile album ‘A Light For Attracting Attention‘

Bend koji od milja nazivaju i mini Radioheadom, u jeku pandemije predstavljen je kao side project Thoma Yorkea i Jonnyja Greenwooda iz tog benda. The Smile se predstavio gostovanjem na BBC-u, a samo tri dana nakon objavljivanja albuma gostovali su u Zagrebu, gdje su započeli svoju prvu turneju. Njihova virtuozna glazbena meditacija s prepoznatljivim falsettom Thoma Yorkea glazbeni je zagrljaj koji preporučujemo ove zime.

Florence + The Machine album ‘Dance Fever‘

Nakon četverogodišnje stanke Florence Welch se vratila i to s plesnom groznicom. Moćne pjesme koje progovaraju o suvremenim dilemama i problemima, osvojit će slušatelje svojom maštovitošću i snagom. Kraljica se vratila i to kao - kralj, kako se Florence sama nazvala u najavnom singlu "The King".

Rosalia album ‘Motomami‘

Španjolska pjevačica koja je očarala cijeli svijet, snimila je duete s brojnim zvijezdama kao što su The Weekend, a njen duet s Billie Eilish prikazano je u posebnoj epizodi "Euforije". Rosalia je svojim trećim albumom "Motomami" prodrmala pop scenu spajajući stilove poput bachate, bolera, flamenca, synth popa, jazz piana, a uz njega ćete zaboraviti na zimski san.

Arctic Monkeys album ‘The Car‘

Miljenici domaće publike, nakon što su ovog ljeta održali spektakularan koncert u Areni u Puli, ove su jeseni objavili dugoiščekivani sedmi album. Jednostavnog naziva "The Car", Album se sastoji od 10 pjesama koje je napisao frontmen Alex Turner, a dobio je epitet idealnog soundtracka za vožnju automobilom.

Linker
26. travanj 2024 03:46