Peti put za Olivera

Emotivna glazbena priča: Spektakl ‘Trag u beskraju‘ i ove godine u Oliverovoj Veloj Luci

Središnji događaj, koncert otvoren za javnost, održat će se na pontonu ispred rive, u subotu, 29. srpnja, na petu godišnjicu Oliverove smrti. Nastupit će Meri Cetinić, Danijela Martinović, Goran Karan, Hari Rončević, Marko Tolja, Klapa Šufit, Natali Dizdar...

U čast Olivera Dragojevića, velikana hrvatske glazbene scene, u njegovoj rodnoj Veloj Luci na Korčuli i ovog će se ljeta održati niz događanja u sklopu umjetničkog projekta „Trag u beskraju”, petu godinu za redom. Cilj je manifestacije podsjetiti na Olivera i na ljepotu osjećaja sreće i radosti koju njegove pjesme izazivaju, a središnji je događaj koncert „Trag u beskraju” otvoren za javnost.

Kao i prošle godine, održat će se na pontonu ispred rive, u subotu, 29. srpnja, na petu godišnjicu Oliverove smrti. Glazbeni producent koncerta je Ante Gelo kojeg je s Oliverom povezivalo dugogodišnje prijateljstvo i suradnja, a u Oliverovu čast pjevat će Meri Cetinić, Danijela Martinović, Goran Karan, Hari Rončević, Marko Tolja, The Shades, Matija Cvek, klapa Šufit, Natali Dizdar, Lorena Bućan, Jure Brkljača i Dupini. Početak je u 21.30 sati, a koncert će izravno prenositi HRT.

image

S prošlogodišnjeg koncerta, Zorica Kondža i Alen Đuras

ANTE ČIZMIĆ CROPIX

Cijela manifestacija počinje već u srijedu, 26. srpnja, tradicionalnim koncertom na Jadrolinijom trajektu „Korčula” koji će u 17.30 sati isploviti iz Splita prema Veloj Luci. Nastupit će Dupini feat. Iva Ajduković, Bruna Oberan, Jure Brkljača, Alen Đuras, Alan Bjelinski i Ante Gelo. Svi koji kupe kartu za ovu plovidbu trajektom imat će priliku uživati u pjesmi i veselju poznatih izvođača koji će pjevati Oliverove pjesme.

U četvrtak, 27. srpnja, u 21.30 sati počinje otvorenje izložbe „Oliver privatno” u dvorani Glazbene škole Oliver Dragojević, a dan kasnije, u petak, 28. srpnja, na istom će mjestu biti promocija knjige nota „Oliver i Zdenko” čiji je autor Ante Gelo. Početak je u 21.30 sati.

image

Nevjerojatan prizor u Veloj Luci

CROPIX

Nedjelja, 30. srpnja, rezervirana je za koncert “Kad mi dođeš ti”, autorsku večer Vinka Barčota, s početkom u 21.30 sati, na pijaci crkve Sv. Josipa. Nastupaju Meri Cetinić, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Marko Škugor, Tomislav Bralić & klapa Intrade, klapa Šufit, Ivan Ive Županović, Antonija Dora Pleško i Kvartet Sequentia, a ulaznice se prodaju putem sustava entrio.hr. U ponedjeljak, 31. srpnja, od 21.30 na istom mjestu manifestacija završava koncertom “Povedi me” Jasne Zlokić, ulaznice se također prodaju na entrio.hr, a za oba koncerta na pijaci ograničena količina ulaznica bit će dostupna za prodaju u TZ Vela Luka. Sve informacije o glazbeno-umjetničkim događanjima u čast Oliveru mogu se pratiti putem Facebook stranice Trag u beskraju.

Linker
14. travanj 2024 15:05