Bogat mjesec

Koncertni vodič za travanj: Brojna zvučna imena nastupaju u Zagrebu

Domaći i strani glazbenici obilježit će proljeće u metropoli, čekaju nas brojni koncerti na različitim pozornicama.

Proljeće nam osim sve toplijeg vremena i sunčanih dana donosi i pregršt odličnih koncerata. Cijeli mjesec koji je pred nama metropola je ispunjena koncertima, a mnogi se odvijaju istog dana. Napravili smo pregled koji će zadovoljiti sve glazbene ukuse.

Damien Rice, 2. travanj

Damien Rice, irski glazbenik i jedno od najznačajnijih imena svjetske kantautorske scene u posljednja dva desetljeća, premijerno nastupa u Zagrebu 2. travnja 2023. u Kinu SC.

image

Damien Rice

PRESS

Nick Oliveri + More Human Than Human, 3. travanj

Nick Steven Oliveri američki je multi-instrumentalist i vokalist iz SAD-a. Široj javnosti je vjerojatno najpoznatiji kao član utjecajnih bendova kao što su Kyuss, Queens of the Stone Age i Dwarves, u ovoj prigodi u ponedjeljak 3. travnja gledat ćemo ga u ogoljenom, one-man, intimnom izdanju sugestivnog naziva Death Acoustic. U ovu sjajnu večer uvest će nas More Human Than Human sa svojim akustičnim setom.

image

Nick Olivieri

PRESS

Tereza Kesovija, 6. travnja

Jedna od najvećih diva hrvatske glazbe Tereza Kesovija nastupa u Tvornici kulture u četvrtak 6. travnja. Zagrebačka će publika u travnju u Tvornici kulture moći biti dijelom velike karijere istinske hrvatske glazbene dive koja će zablistati na pozornici Velikog pogona te izvesti svoje najljepše pjesme čiji sjaj i emocija nikada ne blijede.

image

Tereza Kesovija

PRESS

Ploho i ШТАДТ/Stadt, 6. travnja

Zajednički koncert ruskog i ukrajinskog benda usred Zagreba dogodit će se u četvrtak 6. travnja u Močvari. Ploho je post-punk/new-wave bend osnovan 2013. u Novosibirsku – glavnom industrijskom središtu Sibira. Bend je fokusiran na poseban lo-fi zvuk koji proizlazi iz strasti prema sovjetskom i britanskom novom valu 80-ih te nedostatka resursa i nepostojanja odgovarajuće studijske opreme. ШТАДТ/STADT, ukrajinski EBM/darkwave umjetnik iz Donjecka, pravim imenom Dmitry Filyushin. Filyushin stvara glazbu koja odražava stalno promjenjive okolnosti u njegovom životu.

Steve Vai, 13. travnja

Legendarni Steve Vai nastupa u Zagrebu 13. travnja Nakon rasprodane Tvornice više od mjesec dana uoči održavanja, i konzultacija sa Stevom i managementom, koncert je preseljen u malu dvoranu Doma sportova.

image

Steve Vai

PRESS

Sara Renar, 13. travnja

U četvrtak, 13. travnja, Sara Renar održat će koncert povodom 10 godina glazbene karijere u KSET-u. Sara Renar je nagrađivana zagrebačka kantautorica te nezaobilazno ime na regionalnoj glazbenoj sceni.

image

Sara Renar

PRESS

Laibach, 14. travnja

Kultni slovenski glazbeni kolektiv Laibach vraća se u Zagreb, u Tvornicu kulture, u petak 14. travnja 2023. Nastup se događa u sklopu velike europske turneje “Love Is Still Alive”, a ove zime uoči ZG koncerta Laibach će se nastupati u Skandinaviji kao i Češkoj, Francuskoj, Njemačkoj, Austriji.

image

Laibach

PRESS

Alejuandro Buendija, 15. travnja

Alterego Saše Antića okupio je svoj bend i nastupa pod imenom Alejuandro Buendija i Sinovi. U tom ga se sastavu može čuti u Zagrebu u subotu 15. travnja u klubu Dva Osam. Album Alejuandra Buendije "Škrinja" glazbena je kritika proglasila "soundtrackom" pandemije, no sasvim sigurno on je puno više od toga. Ovjenčan je Porinom za najbolji hip-hop album, istu nagradu dobio je i 2021. godine u sklopu dodjele nagrade Rock&Off.

image

Alejuandro Buendija

PRESS

Honey Dijon, 15. travnja

U sklopu Zagreb Sunset Sessions BHS u Zagreb poziva Honey Dijon, koja će nastupiti na Šalati 15. travnja. Ovoj cijenjenoj DJ-ici, producentici i glazbenici na pozornici će se pridružiti i Aldo Morro, Blackmark, Elena Mikac, Pablo Panda, Tom Bug, Yakka.

image

Honey Dijon

PRESS

Tedi Spalato, 15. travnja

Trostruki dobitnik Porina Tedi Spalato predstavlja nedavno objavljen novi konceptualni album "Ime mi je nevažno". Tedi Spalato i Orkestar Gorana Rukavine nastupaju 15. travnja u velikoj dvorani KD Lisinski.

image

Tedi Spalato

IVO RAVLIC/CROPIX

Tamikrest, 16. travnja

U nedjelju 16. travnja vraća nam se hvaljeni Tamikrest, dobro poznati prijatelji hrvatske publike, nastupaju u Vintage Industrial Baru. Potječu iz sjevernog Malija gdje je sastav osnovan 2006. godine, a ime "Tamikrest" na Tamasheku znači "spajanje, savez ili budućnost". Uz Tinariwen, Tamikrest su zasigurno globalno najprepoznatljiviji tuareški desert blues band pa ih nerijetko oslovljavaju kao "duhovne sinove Tinariwena".

image

Tamikrest

PRESS

Robert Čolina, 19. travnja

Ljubitelj evergreena i swinga, Robert Čolina, u pripremi je proljetnog koncerta pred zagrebačkom publikom, koji će se održati u srijedu, 19. travnja, u Klubu kazališta Komedija - Kontesa s početkom u 20 sati. ‘‘Hrvatski Michael Bublé‘‘, kako ga nazivaju, priprema sjajan repertoar koji se većim dijelom fokusira na bezvremenske međunarodne glazbene uspješnice.

image

Robert Čolina

PRESS

S.A.R.S., 21. travnja

Live senzacija, čija pjesmarica na njihovom YouTube kanalu broji preko 200 milijuna pregleda, ponovo stiže pred zagrebačku publiku. S.A.R.S. nastupa u Klub Boogaloo 21. travnja.

image

S.A.R.S.

PRESS

Calum Scott, 28. travnja

Mladi britanski autor i pjevač senzacionalnog glasa Calum Scott posjetit će Zagreb u sklopu svoje turneje Bridges World Tour te održati koncert u Boogaloo klubu 28. travnja 2023. godine. To će biti njegovo prvo glazbeno gostovanje u regiji od kada je ga je javnost upoznala, i to putem showa Britain‘s Got Talent 2015. godine.

image

Callum Scott

PRESS

Donkey Hot & DkD, 28. travnja

Točno godinu dana od prošlog koncerta u DVA OSAM, točnije 28. travnja, Donkey Hot ponovno zauzima pozornicu kluba 28., ovoga puta povodom promocije albuma “Mama”. Donkey su rokenrol bend iz Zagreba, a članovi su: Vili Gobac na vokalu, Mihovil Burek na gitari, iza bubnjeva se skriva Hrvoje Dizdar, na klavijaturi je Marijo Dujmić i na basu Doris Mihaljević. DkD je bend iz Zagreba, koji je nastao iz potrebe za sviranjem na Supervalu 2022., ovog puta nastupit će kao predgrupa.

image

Donkey Hot

PRESS

My Baby, 29. travanj

Nizozemsko-novozelandska live senzacija MY BABY po četvrti se put vraća pod reflektore Tvornice kulture. Omiljena trojka koju čine Cato van Dijck, Joost van Dijck i Daniel Johnston u sklopu turneje kojom promoviraju svoj peti studijski album "sake sake sake" u subotu, 29. travnja 2023. godine dolaze u Zagreb.

image

My Baby

PRESS
Linker
18. travanj 2024 19:20