Superstar RTL

 RTL, EMICA ELVEĐI/PIXSELL
Priprema se spektakl

U žiriju showa ‘Superstar‘ sjedit će Severina, Tonči Huljić, Filip Miletić i Nika Turković

Za novi projekt koji kreće ujesen RTL je okupio stručni žiri pun jakih imena koja jamče televizijsku zabavu, a raskošni televizijski format natjecateljima će pružiti priliku da osvoje novčanu nagradu i pokušaju ostvariti snove.

Za novi projekt koji kreće ujesen RTL je okupio stručni žiri pun jakih imena koja jamče televizijsku zabavu, a raskošni televizijski format natjecateljima će pružiti priliku da osvoje novčanu nagradu i pokušaju ostvariti snove.

Najraskošniji dosad glazbeni spektakl stiže ove jeseni na RTL Jedinstveni show „Superstar”, najavljuju, donosi sjajnu televizijsku zabavu, a stručni žiri koji je RTL okupio glazbena je ekipa za anale. Severina, Tonči Huljić, Filip Miletić i Nika Turković jamče televizijsku zabavu, a raskošni televizijski format donosi natjecateljima priliku da osvoje 50.000 eura i pokušaju ostvariti snove. Žiri pun jakih imena dočekivat će talentirane vokaliste i usmjeravati ih na njihovom putu prema uspjehu i osvajanju novčane nagrade.

Severina, jedna od najvećih glazbenih zvijezda u regiji, prvi će puta sudjelovati u žiriju ovakvog showa. Glazbenica velike energije, karizme i talenta potekla je iz Splita, gdje je od djetinjstva brusila svoj talent u sklopu KUD-a Mozaik, koji je vodila Lepa Smoje. „U djetinjstvu sam pjevala pred brojnim članovima žirija. Posljednji put kada sam izašla pred žiri glazbenog showa, imala sam 17 godina, bila je to radijska emisija "Demo x". Članovi žirija bili su Arsen Dedić i Drago Diklić, a ja sam pobijedila! Što se tiče nas u žiriju - Nika Turković, Tonči Huljić i Filip Miletić su sjajni”, rekla je Severina.

image

Severina

DAVOR PONGRAČIĆ/CROPIX

Iz Splita dolazi i Tonči Huljić, čovjek koji stoji iza nekih od najvećih hrvatskih glazbenih uspješnica. Ovaj višestruko nagrađivani tekstopisac, glazbenik i producent zna tajnu pravog hita. Impresivan je njegov projekt Misa Mediterana, a budući da rado prihvaća značajne projekte, zadovoljstvo mu je pridružiti se i novom televizijskom spektaklu. „Ne pitajte što možete očekivati od mene, nego što ja mogu očekivati od vas! Očekujem da pjevate, glumite da pjevate, da čujem da ne znate pjevati, a da vam povjerujem svaku otpjevanu riječ, jer je to provjereni recept za opstanak na estradi u Hrvatskoj”, poručio je Tonči Huljić kandidatima showa.

image

Tonči Huljić

JOŠKO SUPIĆ/CROPIX

Filip Miletić je producent i skladatelj, vlasnik produkcijske kuće FM Play i glazbenik koji postavlja nove trendove na glazbenoj sceni regije. Stoji iza ključnih albuma i hitova brojnih umjetnika. Ovaj virtuoz na klaviru karijeru je počeo tijekom studija na Muzičkoj akademiji, a na uspjeh nije dugo čekao. S prijateljem i suradnikom Milošem Roganovićem surađivao je na nekim od Severininih najvećih hitova kao što su „Italiana”, „Dobrodošao u klub”, „Grad bez ljudi”... Suradnju su nastavili te pripremaju novi album. „Očekujem da kandidati razumiju glazbu, ali to je samo dio puta do cilja. Glazba nije pet minuta slave. Kandidati moraju pronaći svoj identitet, razvijati ga i njegovati te se tijekom showa profilirati kao umjetnici i ljudi. Gledatelji mogu očekivati sjajnu zabavu i kvalitetan glazbeni show s vrhunskom produkcijom”, rekao je Filip.

image

Nika Turković

NERA ŠIMIĆ/CROPIX

Glazbu od najranijeg djetinjstva živi i najmlađa članica žirija. Nika Turković jedna je od predvodnica nove ere hrvatske glazbe. Sa samo devet godina nastupila je na dječjem Eurosongu, a karijeru je nastavila graditi i tijekom školovanja. U Londonu je studirala i magistrirala, a glazbi se vratila 2019. sa singlom „U mraku”. U siječnju ove godine objavila je debitantski album „11” i njime zauzela poziciju na samom vrhu regionalne pop scene. „Mislim da su nam nedostajale emisije ovakvog tipa, u kojima je fokus isključivo na glazbi i pronalaženju novih glazbenih talenata na našim prostorima, tako da se veselim imati priliku biti jedna od onih koji će ih kroz show otkrivati! Ne znam za ostale članove, ali ja sam baš jako uzbuđena zbog toga što ću sve to moći pratiti iz blizine”, rekla je Nika Turković, ne skrivajući uzbuđenje pred početak velikog projekta.

Snimanja showa počinju uskoro, a „Superstar” će se ove jeseni početi prikazivati na RTL-u. Članovi žirija zahtjevna su publika, a ako natjecatelji uspiju osvojiti njih, bit će lakše osvojiti i glazbenu scenu.

Linker
27. travanj 2024 02:41