jedva čekamo

Vodič za koncerte: što nas očekuje u 2024. godini diljem Hrvatske

Iduće ćemo godine na pozornicama diljem Hrvatske gledati brojne svjetske zvijezde koje su najavile svoje nastupe ponajviše u Puli i Zagrebu.

Bliži se nova godina, a s njom i nove glazbene poslastice. Glazba je svima jedan od najljepših načina zabave, bilo da ju slušamo preko slušalica, u autu, doma pod tušem ili vani s društvom, ona uvijek pruža svojevrsni osjećaj ispunjenja. Poznata je stvar da glazba djeluje na naše emocije – uzbuđuje nas, opušta, uljepšava nam najružnije dane i povremeno dovodi do suza – a jedinstveno iskustvo pružaju nam upravo koncerti. Na kraju krajeva, gdje drugdje možemo s drugim ljudima dijeliti prostor u kojem nema drugih smetnji doli glazbe. Koncerti su vjerojatno svima jedan od dražih načina zabave pa će mnoge razveseliti vijest da su već objavljeni neki datumi koncerata svjetskih zvijezda koje ćemo moći gledati na pozornicama diljem Hrvatske. Što nas čeka iduće godine, pogledajte u nastavku.

Sting

image

Sting će održati koncert 27. svibnja u Areni Zagreb

ANNA KURTH AFP

Britanski glazbenik i glumac Gordon Matthew Thomas Sumner, poznatiji kao Sting, održat će koncert 27. svibnja 2024. godine u Areni Zagreb. Inače, Sting je u od 1977. do 1984. bio je frontmen, tekstopisac i basist engleskog benda The Police, a solo karijeru započeo je 1985. godine. Ukupno je dobio 17 Grammy nagrada, a jegova je pjesma Every Breath You Take postala jedna od najslušanijih pjesama na radiju. Koncert će obuhvatiti njegove bezvremenske klasike poput “Fields of Gold,” “Roxanne,” “Every Breath You Take,” “Message in a Bottle” te brojne druge pjesme koje su obilježile živote generacija slušatelja diljem svijeta. Ulaznice su u prodaji od 24. studenog.

Avril Lavigne

image

Avril će održati koncert 17. lipnja u pulskoj Areni

GEORGE PIMENTEL/SHUTTERSTOCK

Kanadska pop-punk kraljica i jedan od najutjecajnijih ženskih glasova svoje generacije - Avril Lavigne - prvi put stiže u Hrvatsku. Debitantski koncert održat će 17. lipnja 2024. u pulskoj Areni u sklopu turneje albuma Love Sux, s kojim se ova globalno poznata glazbenica vratila svojim punk korijenima. Pjevačica je prodala 40 milijuna albuma diljem svijeta i zauzela mjesto u Top 10 na Billboardovoj ljestvici “Best of the 2000s”, zbog čega drži Guinnessov svjetski rekord kao “najmlađa solo izvođačica na vrhu britanske ljestvice”. Gobalno su poznati njezini hitovi "Complicated", "Sk8er Boi" i “I’m With You”, a spot pjesme “Girlfriend” postao je prvi glazbeni video koji je dosegao 100 milijuna pregleda na YouTubeu. Ulaznice za koncert u prodaji su od 1. prosinca.

Simple Minds

image

Simple Minds svirat će u pulskoj Areni 3. srpnja

JOAQUIN GOMEZ SASTRE/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Simple Minds, legendarni škotski rock bend predvođen Jimom Kerrom, po prvi puta stiže u pulsku Arenu u srijedu 3. srpnja 2024.godine. Bend ima bogati katalog hitova, a u Puli će izvoditi bezvremenske klasike poput “Don’t You (Forget About Me)”, “Alive & Kicking”, “Belfast Child”, “Promised You A Miracle”, “Glittering Prize”, “Waterfront”, “Sanctify Yourself”, “Someone Somewhere in Summertime”, “Alive and Kicking”, “Sanctify Yourself” i druge. Inače, prodali su više od 60 milijuna albuma diljem svijeta i bili jedan od najuspješnijih škotskih bendova 1980-ih. Ulaznice su u prodaji od 8. prosinca.

Lenny Kravitz

image

Lenny će nastupati u pulskoj Areni 28. srpnja

MICHAEL TRAN AFP

Nakon punih 13 godina na hrvatsku pozornicu vraća se Lenny Kravitz, američka rock zvijezda poznata po svojevrsnom glazbenom stilu koji uključuje miks rocka, funka, reggaea, soula i R&B-a. Lenny će u sklopu velike svjetske turneje Blue Electric Light Tour nastupati u pulskoj Areni 28. srpnja 2024. godine.
Bezvremenski. Eksplozivan. Romantičan. Inspirativan. Riječi su ovo koje savršeno opisuju Blue Electric Light, 12. studijski album Lennyja Kravitza, kojim je još jednom potvrdio svoje vješto deep-soul rock ‘n roll stvaralaštvo. Splet od 12 pjesama s albuma odražavaju njegovu glazbenu ostavštinu pionirskog žanra koji je, s druge strane, čvrsto ukorijenjen u energiji 21. stoljeća. Ulaznice su u prodaji od 8. prosinca.

Ed Sheeran

image

Ed Sheeran nastupat će na zagrebačkom Hipodromu 10. kolovoza

VANESSA CARVALHO BRAZIL PHOTO PRESS VIA AFP

U Hrvatskoj ćemo prvi put gledati i Ed Sheerana – britanskog glazbenika koji je kroz zadnjih par godina pokorio svjetske top ljestvice i dobio nekoliko Grammy nagrada. Glazbenik će nastupati na zagrebačkom Hipodromu 10. kolovoza 2024. godine u sklopu svoje turneje + - = ÷ x koja je srušila sve rekorde u Sjevernoj Americi. Ed je na stadionima SoFi u Los Angelesu te MetLife u New Jerseyu okupio najveći broj posjetitelja dosad.
Ulaznice su u prodaji od 26. listopada.

Ne treba zaboraviti ni popularni festival INmusic koji će se održati od 24. do 26. lipnja 2024. godine, a već je potvrđeno da će u sklopu šesnaestog izdanja festivala nastupati: Paolo Nutini, Hozier, Sleaford Mods, Viagra Boys, The Gaslight Anthem, The Smashing Pumpkins i The National.

Linker
18. travanj 2024 20:00