Unsplash
IMAMO PREPORUKE

Vodič za studeni: Od predstava, mjuzikla do festivala čokolade

Sudeći po najavama u studenom neće nedostajati kulturnih događaja. Donosimo vodič festivala, izložbi i predstava koje možete posjetiti ovog mjeseca.

Sudeći po najavama u studenom neće nedostajati kulturnih događaja. Donosimo vodič festivala, izložbi i predstava koje možete posjetiti ovog mjeseca.

Simply the best

Svjetska produkcija nagrađivanog mjuzikla o rock ikoni Tini Turner stiže u Hrvatsku, točnije u Zagreb i Split. 20. studenog u KC Dražen Petrović Zagrepčani će moći uživati u live showu koji traje više od 2 sata. Legendarnu rock bakicu na sceni će utjeloviti Coco Fletcher, a gledatelji će imati priliku poslušati izvedbu nekih od Tininih najvećih hitova poput "Proud Mary", "Nutbush City Limits", "Private Dancer" i "We Don‘t Need Another Hero". Mjuzikl počinje u 20:00, a cijene ulaznica se kreću od 28 do 54 eura. Dan nakon zagrebačke premijere, produkcija se seli u jug Hrvatske, točnije u splitsku dvoranu Gripe.

The Umbilical Brothers

U zagrebačku Ludu kuću iz Australije stiže duo The Umbilical Brothers. Entertainment Weekly ih je proglasio međunarodnim fenomenom komedije i najkreativnijem dvojcem zabavne industrije,a u Zagreb stižu 25. studenog. Duo je to koji koristi nastup uživo s elementima kinematografskog spektakla te ih spajaju u novu predstavu koja se izvodi istovremeno na pozornici i na velikom platnu. Između ostalog, ovaj dvojac je gostovao i u emisiji "The Late Show" sa Stephenom Colbertom, a nastupili su i pred kraljicom Elizabetom. Predstava počinje u 20:00, a cijena ulaznice je 30 eura.

Predsjednici&ca (Pretposljednja večera)

Predsjednici&ca je aktualna i britka komedija nastala prema tekstu Borisa Svrtana i Tarika Filipovića. Predstava otvara pitanja koja mnogi često sebi postavljaju pred malim ekranima i u dnevnim novinama: "Vjerujemo li u bolje sutra ili u manje sutra?". Satirična predstava ističe apsurdnosti našeg društva, podsjeća na prošlost i sadašnjost te upozorava na neizvjesnu budućnost. Predstava se odvija u kazalištu Kerempuh, a datumi predstave su 8. i 21. studenog te 5. i 13. prosinca.

Zagreb Film Festival

ZFF započeo je jučer, a traje sve do 12. studenog i to na pet lokacija (kino Tuškanac, SC i Kinoteka te MSU i Dokukino KIC). Na ovogodišnjem Zagreb Film Festivalu između ostalog moguće je pogledati romantičnu dramu kanadsko-korejske autorice Celine Song - "Prošli život", gej romansu s Andrewom Scottom i Paulom Mescalom u glavnim ulogama u fillmu "All of Us Strangers" i mnoge druge. O detaljnom programu pročitajte ovdje.

Europavox festival

Treće izdanje Europavox festivala Zagreb 15. i 16. studenog vraća se u kultnu zagrebačku Močvaru i predstavlja novih osam vrhunskih mladih glazbenika iz svih krajeva Europe. Festival je posvećen promociji novih europskih glazbenih talenata. Prvi dan festivala, 15. studenog, program počinje u 19:00, dok 16. studenog počinje u 23:59, a ulaznice su i prvi i drugi dan 21 euro. Neki od izvođača koje možemo očekivati su Mnnqns, Dives, Vizelj, Shame, ali i drugi.

Festival čokolade

Opatija će od 11. do 12. studenog biti u znaku mnogima omilijene slastice, odnosno čokolade. Zaljubljenici u čokoladu, moći će uživati na sajmu "Čokoladna čarolija" koji će u Centru Gervais okupiti najbolje domaće i međunarodne čokoladne brendove i predstaviti sasvim jedinstvene i teško dostupne čokoladne delicije. Čokolada će cijeli vikend biti i na menijima opatijskih restorana, ali i u ponudi gradskih kavana.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Uzmi sve što ti život pruža 2

Kipar Nikola Vrljić kroz izložbu "Uzmi sve što ti život pruža" nastavlja potragu za drugačijom stvarnošću - predstavlja proaktivan, neodoljivo privlačan i duhovit nastavak života. Vrljićeva izložba o ciklusu smrti je ciničan prikaz sveprisutnosti smrti koji je posebno dobro povezan s trenutačnom globalnom neravnotežom u svijetu. Umjetnik Nikola Vrljić rođen je 1980. godine, a diplomirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Održao je preko 20 samostalnih izložbi. Izložba "Uzmi sve što ti život pruža" održava se u Galeriji Trotoar u Mesničkoj 7, a karte su dostupne na infopultu.

Linker
27. travanj 2024 11:54