iStock
"promijeni sebe"

7 domaćih stručnjaka otkriva kako živjeti sretnije

Kvalitetno jesti, ljubiti, raditi (i biti zadovoljan poslom od kojeg živiš) te, u konačnici, biti zdrav i zadovoljan svojim izgledom - to su osnovne potrebe svakog čovjeka, no mnogi ne znaju kako to postići.

Sedmero stručnjaka za poboljšanje kvalitete života, koji su svojim knjigama, tečajevima i individualnim pristupom pomogli mnogima, savjetuju kako postići - i zadržati stabilnost, sreću i zadovoljstvo.

Bruno Šimleša

Matej Dokić
Bruno Šimleša

Zagrebački sociolog i autor knjiga o samopomoći vodi vas kroz kompliciran svijet osjećaja za koji tvrdi da bi mogao biti sasvim jednostavan - kad bi svatko naučio voljeti sebe, kad bi znao slušati, praštati, raditi kompromise - i isto to tražiti od partnera.

"Usudite se biti iskreni. Nitko nije vrijedan toga da se odreknete onoga što jeste."

Mimi Vurdelja

Ivan Posavec
Mimi Vurdelja

Prava mjera je obrok u količini da ti stane u šaku - kaže prva hrvatska nutricionistica, a tu 'šaku sreće' treba ponoviti barem pet puta dnevno, ispuniti je raznovrsnim namirnicama i paziti da se u ovo doba godine jedu zelje i repa, a ne jagode.

"Ne treba izbjegavati masnoće. Dapače, da u našem organizmu nema dovoljno finih, takozvanih esencijalnih masti koje organizam ne može sam sintetizirati - poput Omege 3, 6 i 9 u odgovarajućim omjerima - bili bismo amorfna masa."

Kristina Ercegović

Matej Dokić
Kristina Ercegović

Prevladajte strah i uzimite sudbinu u svoje ruke. Velika je zabluda da ste sigurniji u korporaciji nego u samostalnom poslu - savjetuje osnivačica projekta Business Café, koji spaja poduzetnike i sve one koji to žele postati.

"Moraš biti lud da budeš poduzetnik u u Hrvatskoj, ali moraš biti još luđi da ne živiš svoje snove i da životariš umjesto da živiš."

Nada Bučević Vrandečić

Nada Bučević Vrandečić

Splitska spisateljica, voditeljica motivacijskih radionica za velike i male i autorica knjige "Safari duha", otkriva kako svaki roditelj može naučiti dobro odgojiti svoje dijete.

"Dosljednost je najvažnija jer djeca traže i trebaju dosljednost. Tada vas doživaljvaju kao stabilne osobe, a iz dosljednosti se rađa poštovanje."

Ana Bučević

Ana Bučević

Splićanka Ana Bučević motivacijska je govornica i autorica dva bestsellera te edukativnog Youtube kanala 'Safari duha' koji broji više od 30 milijuna pregelda. Diplomirna je kineziologinja, majka dvoje djece i suprga, a njezin životni moto je 'Ako sam mogla ja, možete i vi!'.

"Motivirajte se. Čitajući i slušajući priče drugih ljudi, uvidjet ćete da su i iz težih situacija izašli kao pobjednici."

Marija Andrijašević

Hrvoje Golubić
Marija Andrijašević

Tjelesna aktivnost prvi je korak do sreće, a zagrebačka fitness trenerica savjetuje da se usporedno s početkom vježbanja napravi red u glavi i - promjena u hladnjaku.

"Nemojte donositi nerealne odluke, neka vam prvi cilj bude izgubiti pet, a ne deset kiograma."

Kristina Zvonar Brkić

Ivan Posavec
Kristina Zvonar Brkić

Netko se rodi dobro organiziran, a netko to treba naučiti - pa će savjeti profesionalne organizatorice vremena sigurno pomoći svima koji zbog nedostatka te vještine ne funkcioniraju na poslu ili u privatnom životu.

"Stručanjaci kažu da nema pojedinca koji najmanje 50 posto svaog vremena potroši neučinkovito . Do 12 minuta uloženih u planiranje dana uštedjet će vam najmanje dva sata. Menadžeri dnavno potroše tri radna sata na prekide i ometanja. Paretov zakon kaže da se samo 20 posto prosječnog radnog dana potroši na bitno, a ostatak, čak 80 posto, na manje važno ili nebitno."

Uz novi broj magazina Gloria koji je u prodaji od 26. siječnja poklanjamo knjižicu "Promijeni sebe", vodič za sretniji i uspješniji život koji donosi motivirajuće priče i savjete ovih sedmero stručnjaka!

Linker
25. travanj 2024 12:48