LANCOME
Šminkerski vatromet

Budite glamurozne i kod kuće! Donosimo najbolje palete, maskare i ruževe za blagdanski look

Premda Božić i Novu godinu dočekujemo u toplini vlastitog doma, to su prigode u kojima nema izlike za nemaran izgled: osjenčajte kapke i nanesite ruž, koji je zbog maske na licu posljednjih mjeseci pao u drugi make-up plan.

Premda Božić i Novu godinu dočekujemo u toplini vlastitog doma, to su prigode u kojima nema izlike za nemaran izgled: osjenčajte kapke i nanesite ruž, koji je zbog maske na licu posljednjih mjeseci pao u drugi make-up plan.

Na izmaku smo godine u kojoj nam je svakidašnjica postala u mnogočemu drugačija pa su diljem svijeta zaredala istraživanja o tome kako nova pandemijska stvarnost utječe na ponašanje, stavove, emocije...

Istraživači, među ostalim, postavljaju pitanje: “Što vam u današnje vrijeme donosi osmijeh na lice?” Većina upitanih obično odgovara da ih posebno veseli biti u društvu dragih osoba, čuti dobre vijesti, doživjeti ugodno iznenađenje (primjerice neočekivani znak pažnje), ostati ujutro dulje u krevetu, prošetati kad je sunčan dan, dobivati komplimente (uključujući lajkove na društvenim mrežama) i - lijepo se dotjerati.

image
Kapci se sjenčaju u svim zamislivim mat i metalik nijansama.
DIOR

Mnoge žene pritom izjavljuju da se osjećaju znatno vedrije i samopouzdanije već s minimalnom količinom šminke. Tako se ponovno potvrđuje ono što je već otprije poznato - da naizgled banalna stvar poput dekorativne kozmetike može bitno utjecati na raspoloženje.

Upravo tome posvećene su nove kolekcije make-upa koji pršti snažnim i energičnim bojama baš u inat “mračnom” dobu pandemije. U šminkerskom vatrometu posebno se ističu multifunkcionalne palete sjenila, jer oči su postale glavnim adutom u šminkanju otkako se lice prekriva zaštitnom maskom.

Ne zaboravite obrve!

Palete su omiljene i zato što su kreirane prema načelu sve u jednom, omogućujući jednostavne promjene izgleda ovisno o prigodi. Izvrsno “otvaraju pogled” i razni trikovi s maskarom, olovkom i(li) tušem - tim više što je takva šminka, osim u klasičnim crnim varijantama, dostupna i u trendovskim bojama sezone poput plave, ljubičaste, zlatne... Kad je riječ o očima, ne smiju se, dakako, zaboraviti ni obrve jer upravo one definiraju lice.

Njihovo uređivanje lakše je nego ikad zahvaljujući posebnim olovkama, toniranim kremama i maskarama za brzo i precizno oblikovanje i popunjavanje.

image
Usne ukrasite nekom upečatljivom bojom.
CHANEL

Ne zaboravimo ni make-up za usne koji - unatoč tome što su se ruževi i sjajila našli u drugom planu zbog nošenja zaštitnih maski - i dalje oduševljava bogatim izborom boja i tekstura. Sve je više ruževa s iznimno postojanim formulacijama koje se ne razmazuju čak ni pod maskom, pa i u izvanrednim okolnostima usne mogu biti savršeno našminkane.

image
Pumpkin Spice paleta sadrži ukupno 18 nijansi, 375 kn TOO FACED
TOO FACED
image
Couture Colour Clutch N°1 Paris 799 kn YSL
YSL
image
Daily Dose of Energy metalik, svjetlucave i mat nijanse 39,90 kn ESSENCE
ESSENCE
image
Mad Eyes Contrast Shadow Duo dvostruko sjenilo u stiku 272 kn GUERLAIN
GUERLAIN
image
Full Waves Curling maskara 117 kn ARTDECO
ARTDECO
image
Brow Revival maskara za obrve 69,90 kn MAX FACTOR
MAX FACTOR
image
Rouge Allure Or Cuivré 336 kn CHANEL
CHANEL
image
Frosted Firework #Snowfilter 192 kn MAC
MAC
image
Rouge Velvet Ink 119,90 kn BOURJOIS
BOURJOIS
Linker
26. travanj 2024 01:03