U RUSIJI

Ivan Dečak: Avantura sa stotinu iskušenja

Ivan Dečak, frontmen grupe Vatra, ekskluzivno za Gloriju opisuje kako je proveo 48 sati u kombiju s još sedam muškaraca na putu do Kalinjingrada te zašto se - nakon utakmice naših nogometaša na Svjetskom prvenstvu - iz Rusije ipak vratio avionom iako se boji letenja.

U kvartovskim se kafićima nakon pokojeg piva viška često rađaju “hrabre” ideje pa smo tako moja ekipa i ja prije godinu dana došli na suludu zamisao: da odemo na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju - automobilom. Znali smo da nije lako odvoziti 1400 kilometara od Zagreba do Kalinjingrada, gdje je naša repka igrala s Nigerijom, ali kad imaš dobru volju, nepokolebljiv duh i navijačku strast - kao mi - svaki se put čini kratak. A da bi bio i ugodan, svatko od nas osmorice dao je svoj doprinos: moj prijatelj Neven radi u predstavništvu Opela za Hrvatsku pa je unajmio njihov kombi i odvozio cijeli put, a frend Dinko je narezao i izvakuumirao kobasice i sir koje smo spremili u putne frižidere i putem tamanili - započeo je svoju "vatrenu" ispovijest Ivan Dečak.

Kako se proveo i što je sve doživio na utakmici kojom je hrvatska nogometna reprezentacija započela ovo Svjetsko prvenstvo pročitajte u novom broju magazina Gloria koji je u prodaji od 21. lipnja.

Novi broj Glorije daruje čitatelje: knjižicu s receptima za prave gurmanske užitke - Roštilji & salate.

Linker
16. travanj 2024 21:44