samo u novoj gloriji

Ivica Kostelić prvi put o djeci i odgoju u duhu s prirodom: ‘Sretni smo što zasad uspijevamo da odrastaju bez mobitela‘

Naš najbolji skijaš i strastveni jedriličar, Ivica Kostelić, koji se priprema za prvu prekooceansku utrku, otkriva zašto je za dom odabrao Ivanić Grad, u koji se sa svojih ekstremnih sportskih ekspedicija uvijek vraća supruzi Elin, sinovima Ivanu i Leonu te kćerima Kati i Jani.

"Dugo smo dogovarali intervju s Ivicom Kostelićem, našim legendarnim skijašem koji se nakon prestanka natjecateljske karijere posvetio jedriličarskim izazovima te - svojoj obitelji. Iako privatni život nerado izlaže javnosti, nakon mjeseci nagovaranja napokon je popustio te samo za Gloriju otkrio kako izgleda njegova svakodnevica s četvero djece - dvije preslatke blizanke, jednim predškolcem i jednim prvašićem.

Osim obiteljskog sklada u obitelji Kostelić (za koji je ipak najzaslužnija njegova supruga Elin), donosimo vam i veliki izvještaj s Glorijinog poslovnog događanja, koji su također obilježile žene. Kao najutjecajniji ženski magazin uvijek ćemo podržavati ovakva okupljanja, želja nam je da isticanje najuspješnijih liderica postane tradicionalno, jer mnogo možemo naučiti od onih koje su - unatoč svim preprekama - uspjele probiti stakleni strop i izboriti se za sebe u svijetu visokog biznisa.

Broj završavamo na najbolji mogući način - feljtonom o Angeli Merkel, njemačkoj kancelarki na odlasku, koju su mnogo puta proglašavali najmoćnijom ženom Europe. Priča o njezinu životu istodobno će vas inspirirati, ali i zapanjiti s nekim nevjerojatnim detaljima. Uživajte u čitanju!", poručila je naša glavna urednica Alenka Ostrihon.

image
Kruno Petrinović s Ivicom Kostelićem.
IVANA NOBILO/CROPIX

Kruno Petrinović otkrio je novo lice Ivice Kostelića

Jedan od najljepših novinarskih zadataka bio mi je u ožujku 2011. u švicarskom Lenzerheideu gdje je Ivica Kostelić svirkom s Telefon Blues Bandom proslavio osvajanje Velikog kristalnog globusa za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu. Deset godina kasnije Ivica mi je u Ivanić Gradu, gdje živi sa suprugom i četvero djece, pokazao svoje novo lice - brižnog oca i strastvenog jedriličara, i to uoči svoje najveće prekooceanske utrke, od francuskog Le Havrea do Martiniquea, za koju se sprema ove jeseni.

image
Snježana Dragojević Harapin s Nikolom Pilićem i suprugom Mijom Adamović.
CROPIX

Snježana Dragojević Harapin s teniskom legendom i njegovom suprugom

Premda se trudim na dogovoreni intervju doći prije sugovornika, teniska legenda Nikola Pilić i njegova supruga Mija već su sjedili na terasi opatijskog hotela kad sam stigla. No, to nije bilo jedino iznenađenje. Nakon dugo vremena u razgovoru s dvoje ljudi osjećala sam se kao - uljez. Naime, iako iznimno susretljivi i dragi sugovornici posvećeni i meni i razgovoru u kojem su bez razmišljanja odgovarali na svako pitanje, njihova povezanost i ljubav bile su gotovo opipljive, a nesvjesna ‘poruka’ da je treća osoba višak neupitna. Pilićev svjetski uspjeh i Mijina glumačka ostvarenja nekako su ostali u sjeni njihovog najvećeg bogatstva - da su postali i ostali jedno.

image
Josip Jurčić
JOSIP JURČIĆ

Josip Jurčić razgovarao je s dobitnikom Emmyja Antom Dekovićem

Živimo u zlatnom dobu televizije. Nikada se nije snimalo više TV serijala, a i njihova kvaliteta nikada nije bila na višoj razini. Velika je čast kada vam u takvoj konkurenciji kolege priznaju da ste najbolji, a upravo to je uspjelo Šibenčaninu Anti Dekoviću, dobitniku televizijske nagrade Emmy u kategoriji vizualnih efekata. Iza blještave noći u kojoj je uzeo Emmy stoji gotovo dva desetljeća mukotrpnog rada, puno volje i ljubavi prema svojem zanatu, a u razgovoru za Gloriju Ante je otkrio da jedva čeka donijeti prestižnu nagradu u rodni Šibenik.

image
Sandesh Jhingan i Dolores Tolić.
NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV/ CROPIX

Dolores Tolić saznala je sve o životu, ljubavi i karijeri nogometaša Sandesha Jhingana

Otkako se početkom kolovoza doselio u Šibenik, kao pojačanje tamošnjem nogometnom prvoligašu, indijski stoper Sandesh Jhingan postao je svojevrsna gradska atrakcija. Zbog njega na utakmicama vlada neviđena gužva, no nezamijećeno ne može proći ni ulicom, jer je markantni nogometaš visok 188 centimetara pravi magnet za žene. Sandesh je prvi Indijac u povijesti svoje domovine koji gradi inozemnu karijeru, a u Šibenik je stigao s dugogodišnjom djevojkom, Ruskinjom Ivannom Pavlovskom. S ovim simpatičnim parom razgovarala sam o njihovoj ljubavi, hobijima i odrastanju. A otkrili su mi i kako su organizirali život u Šibeniku, što je za oboje bio najveći izazov do sada.

DAR ČITATELJIMA! Uz novi broj Glorije pronađite i 44 kupona za popuste do 40 posto.

image
Gloria produkcija

U novoj Gloriji čitajte i ostale teme:

  • GLORIA BUSINESS TALK & PARTY Okupljanje liderica našeg doba
  • STEPHANIE GRISHAM Memoari iz Bijele kuće
  • LJEPOTA I ZDRAVLJE Specifične potrebe kose
  • MODA Ikona stila: Keke Palmer
  • TOMISLAV BURGUND I BARBARA VUKOVIĆ Obiteljski plan za uspješan posao
  • KUHINJA: BARBARA SUHODOLČAN Teška hrana za lakoću pjevanja
  • RUJANA BUŠIĆ SRPAK I ANA SRPAK Zajednički projekt mame i kćeri
  • PUTOVANJE: GRUZIJA Poduzetnica Tamara Krajač u najvišim dijelovima Kavkaza
  • FELJTON: ANGELA MERKEL Njemačka kancelarka za povijest
Linker
05. travanj 2024 15:28