Reuters / REUTERS
U NOVOM BROJU GLORIJE

Josip Glasnović: Olimpijsko zlato dečka iz Dubrave

Streljač iz zagrebačkog naselja Dubrava osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, a to najvrednije odličje dodat će kolekciji medalja i pokala što ih osvajao s ocem Francom i bratom Antonom, koji su ga i pripremali za Rio.

Zbog Josipove pobjede u Trapu – gađanju glinenih golubova – obitelj je privremeno morala zatvoriti svoju zlatarsku radnju jer im čestitari neprestano pristižu u kuću. Inače, Josip i njegovi roditelji Franc i Marija te brat Anton poznata su zlatarska obitelj iz Dubrave.

Zanimljivo je da je Josip kao 17-godišnjak doživio bizarnu ozljedu desnog oka – provlačio se kroz granje i grana ga je udarila direktno u zjenicu – i otad na to oko slabije vidi te nosi naočale. Reklo bi se da je to popriličan hendikep za sportaša koji se bavi streljaštvom, ali Josipova zlatna olimpijska medalja dokaz je da talent, upornost i predanost mogu prevladati i najveće prepreke.

Cijelu priču o našem streljačkom asu, o njegovim sportskim počecima i njegovom obiteljskom životu pročitajte u novom broju Glorije!

Linker
18. travanj 2024 05:51