Nova kraljica ljubića

Kako je Julia Quinn stvorila fenomen ‘Bridgerton‘, povijesnu dramu koja je zaludila čitav svijet

Američka spisateljica postala je zvijezda preko noći - nakon što je njezin prvi roman ‘Vojvoda i ja‘ iz serijala ‘Bridgerton‘ ekraniziran, svi su poludjeli za njezinim povijesnim romanima u kojima sve vrvi od seksa.

- Nikada nisam bila u Hrvatskoj, ali doista bih voljela posjetiti vašu zemlju. Obožavam putovati i jedva čekam kada će to opet biti moguće" - odmah je na početku razgovora rekla američka književnica Julia Quinn (51), nakon što je otkrila da prvi put razgovara s novinarom iz Hrvatske. A posljednjih mjeseci ona je jedna od najtraženijih svjetskih spisateljica ljubića, zahvaljujući ekranizaciji njezina hit-romana “Bridgerton”.

image
U nakladi Mozaik knjige objavljeno je svih osam romana Julie Quinn, koja je surađivala i na seriji koja je oborila sve rekorde gledanosti na Netflixu.
MOZAIK KNJIGA

Serijal o ljubavnim zavrzlamama članova plemićke obitelji Bridgerton u samo mjesec dana pogledan je u više od 82 milijuna kućanstava, čime je postao najgledaniji originalni serijal u povijesti Netflixa. Veliki je to uspjeh producentice Shonde Rhimes, autorice popularnih TV serijala “Uvod u anatomiju” i “Kako se izvući s ubojstvom”, kojoj je Netflix platio više od 100 milijuna dolara da za njih počne stvarati hitove. A ona je za svoj prvi projekt odabrala Juliju Quinn i njezin serijal povijesnih romantičnih romana s pričom smještenom u britansko visoko društvo početkom 19. stoljeća.

image
S neodoljivim lordom Hastingsom kojeg igra Regé-Jean Page.
JULIA QUINN

- Sjećam se da su ljudi bili prestrašeni s kolikim sam entuzijazmom govorila o tome da moramo ekranizirati te romantične romane jer su uzbudljivi, seksi i ne možete ih ispustiti iz ruke - odgovorila je Rhimes kad su je novinari pitali zašto baš romani Julije Quinn.

Svoj prvi roman “Splendid” napisala je s 24 godine, dosad je objavila više od trideset romana, od kojih je čak devetnaest bilo na listi bestselera New York Timesa.

- Iskreno, nisam se puno miješala u nastajanje serijala. Kao savjetnica produkcije pročitala sam sve scenarije prije početka snimanja, ali su bili toliko dobri da nisam imala nikakve zamjerke. Najlakši savjetnički posao ikada! Najviše me iznenadilo što su kao lik u priču uveli kraljicu Charlotte. Ona je doista postojala, ali se ne pojavljuje u mojim knjigama. Nije mi žao što su to napravili, naprotiv baš sam sretna. Odličan je lik, a Golda Rosheuvel koja ju je utjelovila je sjajna - otkriva američka spisateljica.

Cijeli intervju s Julijom Quinn pročitajte u novom broju magazina Gloria u kojem vam darujemo kupone s popustima do 80 posto u trgovinama King Cross!

image
Gloria produkcija

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

Domaći estradnjaci i znanstvenici ujedinjeni protiv privilegiranih: 'Nikada se ne bi gurala preko reda'

JOSS WHEDON Pad holivudskog moćnika

MARIJETA ĆELIĆ Nježna strana crnog pojasa

OBITELJ GAVRILOVIĆ Armiranobetonski dar od srca

KUHINJA: TATJANA JURIĆ Može i bez čokolade

PUTOVANJE: DUŠKO ŠIBL London u doba korone

FELJTON: BRITNEY SPEARS Pop princeza u kavezu skrbništva

01 - Modified: 2021-02-18 10:44:54 - Feat.: 1 - Title: Priča iza novog Netflixovog hita krije jednu od najuzbudljivijih epizoda iz povijesti arheologije
01 - Modified: 2021-02-18 10:44:54 - Feat.: 1 - Title: Priča iza novog Netflixovog hita krije jednu od najuzbudljivijih epizoda iz povijesti arheologije
Linker
26. svibanj 2023 04:38