- / Shutterstock Editorial / Pro
Samo u novoj Gloriji

LJUBAV KAO TEMPIRANA BOMBA Nepoznati detalji borbe Meghan i Harryja uoči Megxita

Novi broj magazina Gloria i ovog puta donosi mnoštvo zanimljivih i inspirativnih tema. U prvom planu ovog puta su hrabre, samozatajne i odvažne dame koje nas, srećom, okružuju. Cijela zemlja proteklog je tjedna bila ponosna na jednu od takvih

"Ovaj broj Glorije posvetili smo - hrabrim ženama. Samozatajnim i nevjerojatno odvažnim damama koje nas okružuju, no za njih se čuje tek u ekstremnim i životno opasnim situacijama. Posljednja se dogodila prije gotovo tjedan dana. Poplave koje su pogodile glavni grad iz njegove utrobe izvukle su ono najgore, ali su nam donijele i neke nove heroine - poput buduće odvjetnice koja je bez razmišljanja uskočila u vrtlog otpadnih voda i fekalija kako bi spasila muškarca iz poplavljenog zagrebačkog podvožnjaka. Tisućama kilometara istočnije, u Bjelorusiji, tri su obične žene ovih dana postale nacionalne heroine. Odlučile su stati na kraj čovjeku koji ženski rod tretira kao ukras i za sebe kaže da je posljednji europski tiranin. Kada pročitate tekst, bit će vam jasno i zašto", rekla je naša glavna urednica Alenka Ostrihon.

Krojni arak modnog dvojca Elfs na dar uz novu Gloriju!

Prisjećamo se u novom broju magazina Gloria i naše legendarne kolumnistice i prve hrvatske modne dizajnerice Žuži Jelinek, koja bi sigurno bila oduševljena poklonom koji vam darujemo uz novi broj magazina. Savršena ljetna kombinacija - nova Gloria i krojni arak modnog dvojca Elfs, prema kojem možete sašiti vlastitu idealnu haljinu za tople ljetne dane.

Osim kreativnog poklona, donosimo vam inspirativne priče o ženama koje mijenjaju svijet i domaćim zvijezdama kozmetičke industrije, a voditeljica Iris Cekuš vodi nas na putovanje divnom Atenom. I ovog puta donosimo mnoštvo zanimljivih tema.

Nevio Pintar donosi nam uzbudljivu priču s naslovnice

Čitajući dosad objavljene ulomke iz nestrpljivo očekivane knjige 'Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family', koja izlazi 11. kolovoza, na trenutke sam se osjećao kao da čitam kombinaciju viteškog romana i memoara o spletkama na dvoru Luja XIV. Autori su s mnoštvom novih detalja opisali put od prvog susreta najromantičnijeg para današnjice do njihova bijega s britanskog dvora, a na tom je mukotrpnom putu princ Harry puno puta dokazao da u njemu kuca lavlje srce i još živi tradicija viteštva: na prvom su mu mjestu čast i sreća njegove ljubljene, tek onda kruna i domovina. Viteški osjećaj za pravdu samo je jedna od vrlina koje nedostaju dugogodišnjem bjeloruskom predsjedniku Aleksandru Lukašenku, koji se na izborima 9. kolovoza sprema ugrabiti još jedan mandat. Računicu bi mu mogao pokvariti prkos jedne hrabre žene. Kućanica Svetlana Tihanovska također se kandidirala za izbore i to zato što joj je diktator Lukašenko muža strpao u zatvor. Svetlanin izborni slogan je 'Zgazimo žohara'!

Vis Mala Travna uvala
Nevio Pintar
Foto Mario Kucera
Mario Kucera

Mia Musulin uživala je u razgovoru sa splitskom modnom dizajnericom Monikom Sablić

Od nekoliko bliskih prijateljica jedna je Splićanka i svaki put kad se vidimo primijetim da zrači posebnom energijom - takvu energiju osjetila sam i u susretu sa splitskom dizajnericom Monikom Sablić. Razgovarale smo o planovima za ljeto i njezinoj novoj kolekciji, koju je zajedno s 15-godišnjom kćeri Mali Marijom predstavila u editorijalu snimljenom za Gloriju. Nasmijao ju je moj komentar da njih dvije izgledaju kao sestre, a nakon toga mi je otkrila kako održava mladolik izgled i besprijekornu liniju. Složile smo se da nam je ljeto najdraže godišnje doba, kad obje uživamo u laganoj i lepršavoj garderobi, kakve su i njezine nove kreacije, ukrašene meni omiljenim motivima leptirića, zvjezdica, cvjetića...

Nada Mirković prisjetila se u jedinstvene Žuži Jelinek

Žuži sam upoznala prije više od 25 godina i susretale smo se redovito do njezine pozne dobi. Nikad je nisam vidjela neraspoloženu ili nedotjeranu. Prema svijetu je uvijek okretala svoje najvedrije, najsretnije lice. Dijelila je komplimente lako i spontano kao sunčane osmijehe koji ne koštaju ništa. Čak i kad se sjećala najtežih trenutaka u životu, govorila je o njima pomirljivo, kao da je svjesno odlučila da nikad neće sebi dopustiti da postane žrtva, da bude u vlasti neke stare traume. Smatrala je da je život kratak i stoga si ne trebamo ništa uskratiti.

Zagreb  160311.
Nada Mirkovic za kolumnu JL.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

- Nadice, priušti si sve, svakoga tko ti se svidi... Ne mora to nitko znati. Nemoj se u starosti kajati zbog toga što nešto nisi rekla ili učinila samo zato jer se nisi usudila - rekla mi je jednom povjerljivo! Svako prisjećanje na Žuži, prvu hrvatsku modnu dizajnericu i dugogodišnju Glorijinu kolumnisticu, uvijek je poticajno i zbog toga mi je bilo osobito zadovoljstvo da u povodu 100. godišnjice njezina rođenja proberem najzanimljivije epizode iz njena života. Nisu je mogli zaustaviti ni rat, ni zli jezici, ne bi ni pandemija. Žena za sva vremena, osobito ovako teška.

U novom broju najrakošnijeg ženskog magazina donosimo vam i ove teme:

GLASOVI RANJENOG ZAGREBA Sanja Bachrach Krištofić, Mirna Karzen, Marina Pavković i Silvija Šesto

OLIVERA BALJAK Vjerna pratnja u životu i na sceni

JOHNNY DEPP Prljavim rubljem do čiste časti

LANA KOS Povratak na pozornicu u madridskoj operi

ALEKSANDAR LUKAŠENKO Žene žele zgaziti žohara

LJEPOTA Hrvatski recepti za uspjeh u kozmetičkoj industriji

MODA Monika Sablić: ljeto dobrog stila i stasa

STIL ŽIVOTA Živjela kraljica Elizabeta i njezin džin

KUHINJA: OZGUR DONERTAS Turski začin na dalmatinski način

PUTOVANJE: Atena s Iris Cekuš

FELJTON: ŽUŽI JELINEK Ljubav svakome, PIN nikome

U PRODAJI JE I IDEALNO LJETNO ŠTIVO Od 20. srpnja uživajte u svim čarima opuštanja uz posebno izdanje magazina Gloria, kojim vas vodimo u svijet poznatih imena svjetske i domaće scene, a svim čitateljima darujemo ultimativni beauty hit - Elemis anti-aging kremu s morskim kolagenom.

Linker
05. travanj 2024 17:56