Gloria junakinje 2020.

Mirna Mrčela i Dragana Dilparić: ‘Zasukale su rukave‘ i pokazale svu žensku snagu i hrabrost

Pravnica koja je u centru Zagreba skočila u hladnu i prljavu vodu i spasila invalida iz automobila u poplavljenom podvožnjaku te dugogodišnja brend menadžerica u kozmetičkoj industriji, koja se prekvalificirala za slastičarku i postala jedna od vodećih mikropoduzetnica u 1U4 MILIJUNA Leadership Akademiji Mastercarda i Jutarnjeg lista - još su dvije hrabre žene koje se zaslužuju zvati Glorijinim junakinjama.

"Za mene je 2020. bila puna događaja, onih više i onih manje pozitivnih; mislim da ću je najviše pamtiti baš po tome što se puno toga dogodilo. Položila sam pravosudni ispit i dobila novi posao, što su mi, s obzirom na moje želje u daljnjoj karijeri, vrlo važni koraci u životu. Zajedno s ostatkom svijeta proživljavam pandemiju, a sa svojim sugrađanima proživjela sam i potres i poplavu. Događaj u Miramarskoj za vrijeme poplave donio mi je puno pažnje, koju nisam očekivala i na koju nisam navikla. Budući da je cijeli događaj protekao u pozitivnom tonu i sretno se završio, mogu reći da je i to spašavanje obogatilo moj život." skromno kaže pravnica Mirna Mrčela (30), koja je u centru Zagreba bez razmišljanja zavezala svoja tri psa za ogradu, skočila u hladnu i prljavu vodu i spasila invalida iz automobila u poplavljenom podvožnjaku na Miramarskoj cesti.

U videu nam je ispričala koliko ju je to iskustvo promijenilo...


Ne propustite ni ove priče Glorijinih junakinja:


Gloria junakinja 2020. godine je i Dragana Dilparić (49), dugogodišnja brend menadžerica u kozmetičkoj industriji, koja se prekvalificirala za slastičarku i lani u Zagrebu otvorila kavanu Darling & Shegrts, ove je godine kao jedna od vodećih hrvatskih mikropoduzetnica sudjelovala u 1U4 MILIJUNA Leadership Akademiji Mastercarda i Jutarnjeg lista, čiji je cilj ukloniti prepreke za žene u poduzetništvu te im omogućiti digitalnu transformaciju i rast.

"Nitko normalan nije mogao predvidjeti 2020. Pamtit ću je po najluđim “plot twistovima”, jer taman kad pomisliš da ne može gore ili luđe - evo ga, tu je. Još gore i još luđe." kaže nam.

image
Dragana Dilparić na snimanju novogodišnjeg broja magazina Gloria.
IVANA NOBILO/CROPIX

"Kad su me nazvali i rekli da sam jedna od 1U4 MILIJUNA, mislila sam da me netko zafrkava pa sam tražila da mi to pošalju e-mailom. Jer tko bi, pobogu, mene mogao smatrati uspješnom. Na pragu sam pola stoljeća, ali u poduzetništvu tek beba. No, to jest problem pametnih žena: da se vječno samoanaliziraju, da misle da su mogle još malo bolje i da točno znaju gdje su pogriješile. To je projekt koji ću pamtiti dok sam živa jer je #neprocjenjiv." otkriva Dilparić.

Što za nju znači ovaj životni preokret i čemu ju je naučio, ispričala nam je u videu.


Sve priče hrabrih Gloria junakinja čitajte u novom broju magazina Gloria i pratite u video specijalu na Gloria.hr!

image
NASLOVNICA: NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
Linker
09. travanj 2024 22:09