Ivan Posavec
trnovit put do majčinstva

Pamela Ramljak: Moja borba za sina

Zagrebačka pjevačica u dirljivoj ispovijesti prvi put opisuje trnovit put do majčinstva, na kojem je izgubila jedno dijete te zbog trombofilije primila 200 injekcija protiv zgrušavanja krvi, no sada uživa u svom preslatkom Antunu.

Izgubiti dijete jedna je od najgorih stvari koja se može dogoditi ženi, a upravo je takvu traumu prije tri godine proživjela 37-godišnja Pamela Ramljak. Saznanje o tome da je ponovno trudna istovremeno ju je neizmjerno obradovalo, ali i uplašilo. Poučena mučnim iskustvom, ali i činjenicom da joj je bliska rođakinja nakon poroda hospitalizirana zbog tromboze, odlučila se testirati na trombofiliju, a rezultati testa su potvrdili ono čega se najviše bojala: mogućnost za ponovni gubitak ploda i ovog je puta između 20 i 40 posto. Međutim, postoji rješenje.

- Kad mi je liječnica rekla da je rješenje to da si svaki dan dam injekciju Clexanea, koja sadrži heparin za razrjeđivanje krvi, uopće nisam razmišljala. Prvih pet dana sam išla u ambulantu, a poslije sam si ih sama davala u bedro, u mišićno tkivo - za magazin Gloria izjavila je pjevačica koja je još šest tjedana nakon poroda morala primati inekcije za razrjeđivanje, a o kojoj se količini inekcija radi zorno prikazuje fotografija koju je objavila na svom Instagram profilu.

Kako je tekla njezina borba za dijete što je sve proživjela i kakvu je ulogu u svemu imao njezin suprug i najveći životni oslonac Mladen Salajster, čitajte u novom broju magazina Gloria koji je na kioscima od 27. travnja! Uz njega čitateljice na dar dobivaju CD grupe The Frajle na kojem se nalazi čak 13 novih pjesama novosadske četvorke!

Linker
20. travanj 2024 13:12