Bez obzira na to spadate li u skupinu tradicionalista ili onih koji s hranom vole eksperimentirati, jedno je sigurno - uskrsni stol mora biti svečan.
Kada su blagdani u pitanju, raskoš stola se podjednako odnosi na hranu, kao i na dekoracije, a novi broj priloga Delicije donosi rješenja za sve vaše gastro nedoumice: u njemu pronađite čak 25 recepata za najfinije uskršnje kolače, među kojima su i oni zagrebačke slastičarke Žakline Troskot, vlasnice popularne slastičarnice Amelie. Uz njezinu pomoć doznajte kako napraviti pletenicu od maka i višanja, neodoljivu tortu od čokolade i malina te kuglof punjen sirom.
Ono bez čega niti jedan uskršnji stol ne može jest šunka, a kako pripraviti sočnu i mekanu šunku u mirisnom dizanom tijestu otkrio nam je chef Robert Peter iz zagrebačkog restorana Mašklin i Lata.
Također, kako vaš stol ne bi krasila samo hrana već i neodoljive pisanice, posegnite za "receptom" supruge Azerbajdžanskog veleposlanika u Hrvatskoj, Leyle Khasyjeve, u čijoj se zemlji jaja dekoriraju - tkaninom.
Proljetno izdanje gastro priloga Delicije dostupno je uz novi broj magazina Gloria koji je na kioscima od 6. travnja i to po cijeni od 19 kuna za paket!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....