Na kioscima!

Stiglo je proljeće, stiže i Uskrs! Inspirirajte se sjajnim receptima iz novog broja Delicija

Proljetno izdanje donosi slasne sezonske recepte vrhunskih chefova i gastro blogera, deserte zbog koji ćete prekršiti dijetu i trendove iz svijeta gastronomije koje vrijedi kušati!

Kad tržnice zazelene i napune se sočnim sezonskim plodovima, želja za kuhanjem počinje rasti. Proljeće ovih dana nosimo u cekerima iz kojih proviruju stručci jarkožutih narcisa, buketi divljih šparoga i vezice mladog luka, a novi broj Delicija, u prodaji u paketu s Glorijom, posveta je svim gastro uzbuđenjima koje ono donosi.

image
GLORIA DELICIJE

Mnogi su se ovih dana uputili prema Istri, u lov na izdanke divljih šparoga, "zelenog zlata" koje i najobičnije jaje na oko pretvara u mali spektakl okusa. Sigurni smo da će vas oduševiti sedam recepata s tim, kako ga zovu, kraljevskim povrćem u glavnoj ulozi, baš kao i gastro editorijal posvećen Uskrsu.

image
GLORIA DELICIJE

Čekaju vas ideje za rolano carsko meso s komoračem i mrkvom, punjena jaja, šunku u kruhu i janjetinu s mladim krumpirom i brokulom u, bez pretjerivanja, najukusnijem umaku koji ste ikada probali.

Kad ju je naša suradnica, gastro blogerica Slavica Šagolj iznijela na stol, već smo se nakon prvog zalogaja složili da nam za sreću ne treba ništa više od tog šuga i komada kruha.

Ako ste pak više slatki tip, preporučujemo recepte mlade hrvatske slastičarske zvijezde Ruže Šimić, ali i stare dobre uskrsne favorite najnagrađivanije hrvatske slastičarke Dragice Lukin iz umaške Ville Soši.

image

Kuglof s mrkvom gastro blogerice Sanje Mijac

VLADIMIR MIJAC

Ovaj je broj, osim u znaku proljeća, i u znaku gastro tandema. Ivan Pažanin i Braco Sanjin otvorili su zajedno konobu u Sukošanu, mjestu koje je postalo nova gastronomska in destinacija u Zadarskoj županiji, dok su gastro senzacija u Zagrebu postale “četveroručne večere” koje u restoranu Baltazar priređuje chef Matija Bregeš sa svojim poznatim kolegama.

Želimo vam da uživate u proljeću i novom broju Delicija!

image
GLORIA
Linker
05. travanj 2024 02:57