Getty Images
PAUZA OD EKRANA

U kojem ćete književnom žanru najviše uživati na godišnjem? Riješite test i saznajte!

Kad ste posljednji put u ruke uzeli knjigu umjesto mobitela? I čitali je duže nego što biste gledali epizodu neke serije? Obnovite malo svoje čitalačke navike uz pomoć našeg testa!

Kad ste posljednji put u ruke uzeli knjigu umjesto mobitela? I čitali je duže nego što biste gledali epizodu neke serije? Obnovite malo svoje čitalačke navike uz pomoć našeg testa!

Nema toga naslova u videotekama najvećih servisa za "streaming" serija i filmova koji, prije nego što je završio kao audio-vizualan medij, prvo nije bio samo slovo na papiru. (Ili ekranu na bijeloj pozadini, jer tko još piše na pisaćoj mašini?)

Ne čudi i da su najpoznatiji i najnagrađivaniji filmovi i serije bili mjesecima ili godinama štivo na policama knjižara za, nažalost, sve manji broj redovitih čitatelja knjiga.

RIJEŠITE I OVE TESTOVE OSOBNOSTI:

Je li vrijeme? Uz pomoć jednostavnog testa procijenite jeste li spremni izreći sudbonosno 'da'
Rachel, Phoebe ili Monica: S čijim biste se životnim odlukama najlakše poistovijetili?
Svi imamo svoje granice: Odgovori na ova pitanja i saznaj što te najbrže može izbaciti iz takta

Sve je u redu. Čak i ako knjige u ruku niste primili od srednje škole, književnici će vam oprostiti i s oduševljenjem pustiti u svoj maštoviti svijet. Svaka čast serijama i filmovima, no postoji nešto potpuno jedinstveno prilikom konzumacije pisane riječi. Svakog lika mi, bez obzira na bogatstvo epiteta kojima ih opisuju autori, možemo ipak zamisliti s tri nijanse tamnijom kosom, glasom koji u tri rečenice može uspavati desetero klinaca na dječjem rođendanu ili pak s malo "šlaufića" oko struka one popularne agentice za nekretnine iz dvanaestog poglavlja.

Ništa nam neće dati toliko odriješene ruke da tuđi svijet prilagodimo vlastitim idejama.

Ako vas hvata želja da se vratite čitanju, ili jednostavno od neprestanog čitanja više ne znate što biste, riješite naš test osobnosti i saznajte kojem štivu biste se ovih dana mogli prepustiti. Tim više što su dani sve duži, a godišnji odmori sve bliži!

Riješite test i otkrijte za koji je žanr otkucnuo čas?

Linker
26. travanj 2024 13:58