ŽENA JE ŽENI MAJSTORICA

Ukradi ideju: Ana-Marija Percaić pokazuje kako izraditi malo drugačije božićno drvce

Naša kućna majstorica, glumica Ana-Marija Percaić, samo za Gloriju u novom videu otkriva kako od grana koje možete pronaći u šumi napraviti ekološki prihvatljivo božićno drvce.

Kićenje božićnog drvca zabava je za cijelu obitelj. No, ako imate mali stan, djecu koja su tek prohodala ili razigrane ljubimce, idealno je rješenje da drvce sami izradite od odlomljenih grana i objesite ga na zid. Ne zauzima prostor, ekološki je i jeftino, jer je grane lako pronaći u šumi.

Za izradu su, osim grana, potrebni samo škare, konop, ukrasi i - malo kreativnosti.

Postupak izrade je jednostavan, kaže glumica Ana-Marija Percaić (34), demonstratorica Glorijine rubrike Žena je ženi majstorica. Pa pogledajmo kako to ona radi!


"Treba samo obratiti pažnju da ne uzmete trule grane, jer bi mogle lako puknuti. Božićno drvce od grana možete okititi kupovnim kuglicama ili ukrasima koje ćete sami izraditi. A ako želite nešto drugačije, na grane možete za­­­lijepiti figurice životinja" predlaže Ana-Marija Percaić.

image
Ne zaboravite - manje je više, savjetuje Ana-Marija.
DARKO TOMAS/CROPIX


MALI SAVJETI VELIKIH MAJSTORICA

  1. Najviše volim grane ostaviti onakvima kakve sam ih pronašla u prirodi, no po želji možete im skinuti koru. Također, ubodnom pilom možete im izravnati rubove pa ih ‘pošmirglati’ i obojiti.
  2. Grane možete vezati bilo kakvim konopcem ili flaksom, no ja biram konop od jute jer se ne skliže poput flaksa.
  3. Kod ukrašavanja drvca za mene ne važi izreka ‘manje je više’. Ne opterećujte se trendovima i stavite što god se vama sviđa. Lampice će podignuti svaku kombinaciju.
Linker
18. travanj 2024 04:56