GLORIA TURIZAM

Vrijeme je za putovanje! Otkrijte s nama neke od najatraktivnijih destinacija u Hrvatskoj

Na kioscima je prvi broj magazina Gloria Turizam, koji vas nadahnuti i potaknuti da odaberete savršeno mjesto za odmor. Neka vam baš ovo ljeto bude nezaboravno!

Nije bilo lako izdržati lockdown, ali se nakon takvog iskustva dogodilo i nešto dobro - barem kod većine nas. Shvatili smo da slobodu kretanja uzimamo “zdravo za gotovo” i zato sad, kad smo ponovno prodisali, s još većim guštom želimo putovati, družiti se, živjeti hedonistički...

Upravo zato smo i pokrenuli prvi broj magazina Gloria Turizam, svojevrsnog putokaza za neka od najatraktivnijih - i za mnoge neotkrivena - mjesta u Hrvatskoj. Zašto smo se zadržali u granicama Lijepe naše? Pa zato što je Hrvatska prekrasna, raznolika i mnogo toga nudi - u svakom svom kutku.

image

Ronilački centar Manta u Komiži

IVANA NOBILO/CROPIX

Jeste li, primjerice, znali kakva divna vina teku u zelinskom i baranjskom kraju, kakve tajne skriva jadransko podmorje, kako izgleda visoka gastronomija u Rovinju i Puli te wellness u Opatiji ili na Lošinju? Znate li gdje možete pronaći plaže kao na Karibima ili osvježenje kao u Alpama, ili još bolje od toga?

image

Erdut na Dunavu

MARKO BANIC

Za početak na stranicama Glorije Turizam, gdje o najdražim mjestima za ljetovanje govore poznate osobe, među kojima su Ida Prester, Duško Ćurlić, Ana Rucner i Domenica Žuvela. Stranci koji ovdje žive otkrivaju što vole, a što bi voljeli promijeniti u Hrvatskoj, dok američki narator Rob Reider, višestruki dobitnik nagrade Emmy, govori o ljubavi prema Zagrebu. Posebno je inspirativna priča zagrebačkog blogera i putopisca Slavena Škrobota kojeg ni stopostotni invaliditet nije zaustavio da na prilagođenom biciklu prijeđe put od Savudrije do Prevlake.

image

Domenica Žuvela

SASA BURIC

Ispričao nam je što ga je najviše fasciniralo i s kakvim se sve preprekama suočavao dok nije ostvario svoj cilj. Spoj aktivnosti i dobrog provoda doživjet ćete i na Riječkom karnevalu, koji je zbog pandemije pomaknut na lipanj, te na enogastro manifestaciji Vinatlon u Baranji.

image

Tvrđa

DENIS DESPOT

Imamo i modni blok - dizajnerice Mariju i Vesnu Milković koje izrađuju odjeću i detalje nadahnute hrvatskom baštinom, Brunu Dragoju čije majice i “hudice” krase domoljubni stihovi, a tu su i prijedlozi kombinacija za događanja na otvorenom te savjeti za pametno pakiranje. Kao i upute za vježbe koje će vam pomoći da se tijekom putovanja ne ukočite i ne pokvarite si odmor.

image

Robert Reider sa suprugom u Zagrebu

VEDRAN PETEH/CROPIX

Trudili smo se pronaći za svakog ponešto, ovisno o preferencijama, a na vama je da odaberete ono što vam najviše odgovara. Nadahnite se izdanjem koje je pred vama te odaberite savršeno mjesto za odmor. Neka vam baš ovo ljeto bude nezaboravno!

Linker
23. travanj 2024 18:33