Getty Images
Pregled najboljih

4 brenda najavila su nam šarenilo: Pripremite se na žarke boje, lepršave materijale i slatku ženstvenost

Četvrti dan Tjedna mode u New Yorku protekao je većinom u šarenom tonu, kako na ulicama, tako i na modnim pistama.  Ovaj važan modni događaj, inače skraćen na šest dana direktivom Toma Forda, traje do sutra, a mi smo izdvojili one o kojima se najviše pričalo te će definitivno obilježiti 2020. godinu.

Carolina Herrera

Kreativni direktor benda, dizajner Wes Gordon inspirirao se živopisnim cvatom divljeg cvijeća u Kaliforniji koji je bio toliko bogat da se navodno mogao vidjeti iz svemira. U njegovoj kolekciji tako prije svega prevladavaju cvjetni motivi i razlivene boje kojima je ukrasio maksi haljine i suknje, kombinirajući ih s bijelim košuljama. Krajnji rezultat je kontrast koji ne može biti ne zamijećen. Osim cvijeća, poigrao se i točkama te kariranim uzorkom.

Moda je preselila u New York: Poznate dame ni ovog puta nisu razočarale

Zimmerman

Jedna od hvaljenijih revija bila je ona dizajnerice Nicky Zimmermann koja u svojim kolekcijama često vuče inspiraciju iz rodnog Sydneya. Ove se godine prisjetila svoje mladosti i sanjive, ljetne atmosfere u posljednjih nekoliko dana prije početka škole. Iz tog sjećanja nastala je kolekcija za proljeće/ljeto 2020. koja obiluje šarenilom, tipičnim ljetnim bojama poput narančaste i žute, ali i modre koja asocira na more, plažu i surfanje.

Anna Sui

Kako je dizajnerica objasnila prije revije, njezina kolekcija odiše ćudljivom ženstvenošću - laganom kao zrak s ugodnom dozom slatkoće. Nju je pronašla u kostimografkinji iz 20. stoljeća Lili de Nobili te prenijela njezinu viziju ženstvenosti na svoje haljine od šifona, teksturirane sakoe i bucket šešire u pastelnim bojama, baš poput slatkiša.

Tri trenda koji će dominirati i iduće godine: S ovim komadima ne možete pogriješiti

Alice + Olivia by Stacey Bendet

Kolekcije Stacey Bendet uvijek izazivaju puno pozornosti i to zbog ženske snage i emacipiranosti koja izvire iz svakog njezinog komada već 20 godina. Njezina vizija proljeća 2020. je prepuna boja, color-blockinga i udobnih materijala, ali i monokromatskih odijela u crno-bijelom tonu.

Linker
19. travanj 2024 05:05