BULGARI/FERRARI/PROFIMEDIA
Papren, ali lagan

Ima ih samo deset: Luksuzni talijanski brend predstavio najtanji sat na svijetu

Bvlgari je sa ovim satom od samo 1.80 milimetara debljine postavio rekord po osmi put.

Bvlgari je sa ovim satom od samo 1.80 milimetara debljine postavio rekord po osmi put.

Satovi više nisu samo pokazivači vremena, već i modni dodaci koji mogu podići svaki outfit. Brendovi satova svake godine izbacuju sve naprednije i zanimljivije verzije satova, a među njima prednjači talijanski Bvlgari koji je predstavio najtanji mehanički sat ikad stvoren.

Riječ je o modelu Octo Finissimo Ultra debljine od samo 1.80 milimetara, kojim je luksuzni proizvođač nakita i satova osmi put postavio rekord u proizvodnji tankih satova.

Sive je boje s mat završetkom te sadrži jedinstven QR kod pomoću kojeg možete pristupiti NFT ekosistemu pa je jaz između stvarnog i vritualnog svijeta gotovo neprimjetan.

Prethodni rekorder u "tankosti" je Piaget s modelom Altiplano Ultimate Concept s debljinom od dva milimetra. No, Octo je jedinstven i po tome što je napravljeno samo deset primjeraka, a za jedan biste morali izdvojiti čak 400 tisuća eura.

Čitajte i: Detalji su važni: Stigla je neodoljivo dobra Jimmy Choo kolekcija nakita

Dolazi u kućištu od 40 milimetara s integriranom narukvicom s "nevidljivom" sklopivom kopčom koja odgovara tankosti kućišta. Eleganciji doprinose i dva odvojena brojača za sate i minute, a sekunde se prikazuju izravno na četvrtom kotaču, zbog čega sat djeluje gotovo nadrealno.

image

Novi Bvlgari sat debeo je samo 1.80 milimetara.

BULGARI/FERRARI/PROFIMEDIA

"Izazov stvaranja ovog sata bio je najteži do sada jer mo morali prekršiti pravila ne samo u pogledu dizajna pokreta, već i kućišta, stražnje strane, narukvice i sklopive kopče. Da bismo napravili tako tanak dizajn, morali smo preispitati svoj način razmišljanja, koristiti širok raspon vještina, igrati se s više materijala i prilagoditi se mnoštvu novih ograničenja", rekao je Fabrizio Buonamassa Stigliani, izvršni kreativni direktor.

Linker
26. travanj 2024 04:45