Balenciaga
KUPCI NISU SRETNI

Modna kuća Balenciaga preselila proizvodnju u Kinu

Vijesti da je kultna francuska kuća preselila proizvodnju vrlo popularne linije 'ružnih' tenisica u Kinu nisu dočekane s oduševljenjem – osobito jer kupce nitko nije obavijestio o transferu.

Modna kuća Balenciaga odlučila je proizvodnju jednih od najpopularnijih tenisica iz svoje linije premjestiti iz Italije u Kinu. Model Triple-S odsad će se proizvoditi u zemlji koja je s vremenom postala sinonim za nekvalitetnu proizvodnju, a na tapeti je i zbog uvjeta u kojima radnici rade. Ovog mjeseca njihovi su kupci primijetili da umjesto "proizvedeno u Italiji" na tenisicama sada piše da su "proizvedene u Kini", zbog čega su se mnogi zapitali hoće li kvaliteta proizvoda ostati ista. Neočekivana odluka nagnala je njihove kupce da se obrate službi za korisnike iz koje su kratko poručili kako se preseljenje dogodilo zbog boljih kapaciteta za proizvodnju "laganih" tenisica.

Felipe Ramales / Splash News
Manekenka Kendall Jenner

247PAPS.TV / Splash News
Manekenka Elsa Hosk

Mnoge je zasmetala tajnovitost u kojoj je kultna francuska kuća sve odradila te to što je cijena tenisica ostala ista – 850 dolara za par. Oversized tenisice su postale veliki hit kada su predstavljene u rujnu prošle godine i brzo su postale omiljeni modni dodatak poznatim damama. Većina odjevnih predmeta brenda Balenciaga proizvodi se u Italiji, dok se dio proizvodi u Francuskoj pa je mnogima veliko iznenađenje njihov izlet u Kinu. Ipak, kupac koji je prvi primijetio tu promjenu priznao je da nema razlike između "kineskog" para i onog proizvedenog u Italiji, a mnogi su se ispod njegove objave složili kako kinesko ne znači nužno i lošiju kvalitetu.

Splash News
Manekenka Bella Hadid

Linker
11. travanj 2024 23:51