Vizionar urbane kulture

Obožavaju ga Rihanna, Beyonce... Na čelo Diesela stigao čovjek koji je od ‘no name‘ brenda napravio čudo

Novi kreativni direktor talijanskog Diesela je talentirani Belgijac, s diplomom Kraljevske umjetničke akademije u Antwerpenu, koji se dokazao kao vizionar urbane kulture kad je od male, relativno nepoznate marke Y/Project napravio brend odjeće svjetskog glasa.

One koje vole strogo krojenu odjeću ne bi imale što kupiti u trgovinama francuskog brenda Y/Project. Kreacije koje stvara Belgijac Glenn Martens (37) su nabrane, preklopljene, izokrenute, omotane i predimenzionirane pa izgledaju kao da njihov tvorac ne zna što ide sprijeda, a što straga, što je dolje, a što gore.

No, za iskrojiti takav komad odjeće, a da je nosiv, treba iznimna umješnost koju je Martens stekao u ateljeu Jeana Paula Gaultiera odmah nakon završetka studija mode na Kraljevskoj umjetničkoj akademiji u Antwerpenu 2008. Dvije godine kasnije prelazi u malu, neovisnu marku muške odjeće dizajnera Yohana Serfatyja nakon čije smrti, 2013., postaje njen suvlasnik i kreativni direktor muške i ženske kolekcije odjeće i dodataka.

image
Nabori, preklopi, asimetrija, voluminoznost, ali s izrazitim naglaskom na siluetu, odlike su Martensovih upečatljivih komada.
IACOPO GIANNINI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Od malog brenda napravio je vrlo brzo velikog modnog "igrača" koje obožavaju velike zvijezde!

Pod njegovim vodstvom brend Y/Project ubrzo postaje veliki modni "igrač" - njegove kreacije krase naslovnice poznatih modnih časopisa, prodaja raste 20 do 30 posto po sezoni, a njegovi klijenti su pop-zvijezde Rihanna, Beyonce i Celine Dion, holivudska glumica Chloë Sevigny te manekenke Kendall Jenner i sestre Hadid.

image
Glennove kreacije popularne su među svjetski slavnim damama.
IACOPO GIANNINI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Komercijalnom uspjehu marke pridonose i suradnje s drugim brendovima, kao što je bila u kolekciji za jesen 2018. s australskom markom obuće Ugg. Iste je godine surađivao i s talijanskim Dieselom, čiji je čelnik ovih dana objavio vijest o novoj fazi u njihovom odnosu - otkačeni je Belgijac, naime, imenovan kreativnim direktorom brenda.

Čitajte i:

Konačno smo i to dočekali! Zara predstavila prvu kolekciju donjeg rublja i pidžama i očarala nas

Robert Sever je za predstojeću hladnu sezonu pripremio neodoljive komade, već se mogu naručiti!

Njezina priča dirnula je cijelu Hrvatsku, a sada osvaja i ljepotom! Kristina Ivanuš u divnoj modnoj kampanji

Linker
17. travanj 2024 22:25