Profimedia, TEMP Shutterstock Editorial
Ipak popustila

Stella McCartney iznenadila odlukom: Više nije vlasnica svog brenda

Svjetski priznata dizajnerica Stella McCartney potpisala je ugovor s francuskim LVMH-om i tako se vratila pod okrilje velikog modnog koncerna koji je vlasnik luksuznih brendova poput Diora, Givenchyja, Kenza i ostalih.

Vijest da je dizajnerica Stella McCartney postigla dogovor s koncernom Moet Hennessy Louis Vuitton iznenadila je mnoge jer je dizajnerica lani odlučila otkupiti 50 posto dionica od grupacije luksuznih brendova Kering i postala 100 postotna vlasnica svoje modne kuće.

Dizajnerica održivog brenda tako se nakon samo godinu dana od potpunog preuzimanja tvrtke ipak odlučila ujediniti snage s francuskim poslovnim divom kako bi "ubrzala razvoj poslovanja brenda i razvila neke nove strategije". McCartney je u jednom intervjuu izjavila kako su joj se obratili mnogi inozemni ulagači te izrazili želju za partnerstvom, no niti jedan od njih nije zadovoljio njezine kriterije osim vlasnika LVMH-a Bernarda Arnaulta i njegovog sina Antoinea.

Stella McCartney
Climate Exchange Gala Dinner, London, UK - 11 Dec 2018
The special evening will bring together UN Special Envoy for Climate Action, Michael R. Bloomberg; Vanity Fair Editor-in-Chief, Radhika Jones, and additional VIP guests to celebrate the partnership that is working to highlight the human impact of climate change ahead of their unique sustainability conference, 'Climate Exchange' the following day., Image: 402169680, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Shutterstock Editorial
Profimedia, TEMP Shutterstock Editorial

"Strast i predanost koju su izrazili prema brendu, zajedno s vjerom u ambiciju i naše vrijednosti kao globalnog lidera u održivoj luksuznoj modi, zaista je impresivna", rekla je dizajnerica. Iako McCartney više nije "sama svoj šef", većinsko vlasništvo i dalje je njezino, a ostat će i na poziciji kreativne direktorice brenda. Osim toga, LVMH ju je imenovao savjetnicom predsjednika uprave te izvršnog odbora tvrtke za održivost.

Vijest o dodavanju brenda Stella McCartney u portfolio luksuznih brendova uslijedila je nedugo nakon najave da se LVMH udružuje s UNESCO-om, čime se modnim kućama unutar grupacije omogućuje pristup mreži stručnjaka na regionalnoj razini kako bi ojačale razvoj i uspjeh inicijativa za zaštitu biološke raznolikosti i osiguravanje transparentnosti opskrbe.

Za LVMH je ovo vrlo važan korak, baš kao i suradnja s Rihannom u okviru njezinog modnog brenda Fenty. Time je pjevačica i uspješna poduzetnica postala prva crnkinja koja će voditi modnu kuću unutar koncerna.

Linker
16. travanj 2024 21:36