posve nosiva

Uzbudljiva modna suradnja: adidas i Balenciaga donose kolekciju za sve ljubitelje sportskog stila

Nakon što se Nike udružio s francuskim dizajnerom Jacquemusom te izbacio nove tenisice koje je osmislio sa sada već pokojnim Virgilom Ablohom, ideja spajanja sportskog i luksuznog pada na pamet i drugim modnim kućama. Drugim riječima, znaju kako zadržati vjernost svojih obožavatelja.

Ako je suditi po najnovijoj kolekciji, čini se kako će 2022. biti puna suradnji između najvećih modnih divova. Naime, na Balenciaginoj reviji za proljeće 2023. predstavljena je između ostalog i kolekcija u suradnji s adidasom. Revija je bila podijeljena u tri dijela - prvi dio Garde-Robe sadrži bazične komade, drugi dio predstavio je luksuzne i svečane komade, dok je treći bio rezerviran za adidas komade na Balenciaga način. Ili možda obrnuto.

Čitajte i: Najpoželjnije tenisice godine: Nike Air Force 1 koje je dizajnirao pokojni Virgil Abloh

Kolekcija se sastoji od posve nosivih komada na dnevnoj bazi poput tajci, majica, kratkih hlača, šuškavih jakni i tenisica, dakle, sve ono što nam i inače treba tijekom neke sportske aktivnosti. Posebno su zanimljive tenisice s debelim đonovima koje čak malo nezgrapno djeluju, no sigurno su jako udobne za nošenje.

Na gotovim svim komadima naziv adidas zamijenjen je nazivom "Balenciaga", ali s dodatkom poznate "tri crte". To možda malo zbunjuje prolaznike, no obožavateljima Balenciaga brenda, kojih ima poprilično, to nimalo neće smetati.

Neka vas ne zbune modeli koji su na modnu pistu izašli s lateks maskama - cijela revija održala se u prostorima njujorške burze, a prekrivena lica zapravo su bila ironičan pogled na modu koja u današnjem društvu briše identitet pojedinca i na kraju svi izgledaju isto.

Čitajte i: Jacquemus i Nike udružili su snage: Uskoro stiže super lagana, a super senzualna kolekcija modnih divova

Poantu na stranu, kolekcija se može nabaviti na službenim Balenciaga stranicama, a cijene se kreću od 200 dolara za čarape do 5000 dolara za kožnu jaknu.

image

Tenisice Adidas&Balenciaga, 1100 $.

Balenciaga
image

Majica Adidas&Balenciaga, 895 $.

Balenciaga
image

Majica na bretele Adidas&Balenciaga, 1150 $.

Balenciaga
image

Hoodica Adidas&Balenciaga, 1450 $.

Balenciaga
Linker
24. travanj 2024 02:18