Getty Images
favorit ljeta

Birajte lan: Omiljeni prirodni materijal provjereni je recept za šik kombinacije

Dolaskom nove proljetne i ljetne sezone u naše ormare se vraćaju već provjereni materijali koji se u toplim i vrućim danima nameću kao prvi izbor za svakodnevne modne kombinacije. Uz pamuk, lagani lan svakako je jedan od njih.

Lepršave siluete, prozračni materijali i jednostavnost klasike karakteristike su modnih komada za kojima posežemo kada porastu temperature u termometru. Tada smo u potrazi za udobnim, a istovremeno trendi i elegantnim odjevnim predmetima, a takav ljetni stil najlakše je postići lanenim komadima. Odjeća od prirodnih materijala poput lana koja odiše rustikalnim štihom ove je sezone još poželjnija nego prethodnih godina, što je vidljivo i iz ponude modnih kuća i high street brendova.

Ne čudi zato što mu se iznova vraćamo svake sezone, u obliku midi haljina, širokih modela košulja ili palazzo hlača. Kako su neutralne i bež boje ove godine pravi hit, laneni komadi koji su najčešće ovih tonova - bež, khaki ili bijele bit će još popularniji izbor mnogih, ne samo za svakodnevni već i za poslovni look u kojem će koža disati.

Popularne neutralne boje lana ove će sezone zamijeniti i neki novi tonovi jer su modne kuće predstavile lan u drugim nijansama za one koje žele unijeti malo boje u outfit. Nameću se maslinaste, svijetloplave i pastelno ružičaste boje s kojima se u stajlingu lako poigrati, a zastupljeni su in uzorci pout prugica, omiljenog uzorka ljeta.

Uz klasične komade poput širokih hlača i košulja, od lana su rađeni i sakoi - podloga za svaki šik poslovni look, svestrani kombinezoni koji su nosivi u raznim prigodama i kratke hlačice te lagani baloneri. Nosite ih uz espadrile ili cipele od pletenih materijala, slagat će se i uz moderne modele sandala, kao i uz tenisice za dozu sportskog stila.

SYDNEY, AUSTRALIA - APRIL 11:  Model Louise Van de Vorst is seen at Mercedes-Benz Fashion Week Australia Spring/Summer 2013/14 at Carriageworks on April 11, 2013 in Sydney, Australia.  (Photo by Caroline McCredie/Getty Images)
Getty Images

SYDNEY, AUSTRALIA - MAY 13: Eleanor Pendleton at Mercedes-Benz Fashion Week Resort 20 Collections on May 13, 2019 in Sydney, Australia. (Photo by Caroline McCredie/Getty Images)
Getty Images

Linker
20. travanj 2024 14:09